Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, яке місто готовий віддати Кремль, щоб посилити Мелітополь
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, яке місто готовий віддати Кремль, щоб посилити Мелітополь

За інформацією ISW, російське керівництво, можливо, готове віддати Бахмут, щоб посилити Мелітополь

30 вересня 2023, 08:50
Поділіться публікацією:

Російське військове командування ймовірно готове пожертвувати деякими позиціями на півдні та сході, щоб зміцнити Мелітополь та Бердянськ. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті американського Інституту вивчення війни. Аналітики у своїх аргументах посилаються на затвердження одного з російських інсайдерських джерел.

У США розповіли, яке місто готовий віддати Кремль, щоб посилити Мелітополь

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Експерти зазначають, що на початку місяця російські інсайдерські джерела зазначали, що глава Генштабу РФ Валерій Герасимов хоче зберегти російські сили для захисту Мелітополя та Бердянська, можливо, за рахунок оборони Токмака.

"27 і 28 вересня джерела в соціальних мережах поширили цю чутку, після чого російське інсайдерське джерело заявило, що Герасимов також готовий вивести війська з Бахмута і вважає за краще захищати Мелітополь, щоб не дати українським силам наблизити артилерію до Криму", — зазначають аналітики ISW.

У той же час американські аналітики вказують, що твердження про те, що Герасимов має намір відвести російські війська до Мелітополя, щоб зміцнити там російську оборону, "виходять далеко за межі відомої моделі поведінки Герасимова".

"ІSW не має доказів, що підтверджують твердження інсайдера. Якщо ці твердження помилкові, це може свідчити про те, що в російському інформаційному просторі ведуться злагоджені зусилля для дискредитації Герасимова", — зазначають аналітики.

Вони вказують, що ці твердження можуть бути частиною інформаційної боротьби між російським керівництвом, оскільки, за даними деяких російських джерел, Герасимов усунув командувача ВДВ генерал-полковника Михайла Теплинського з посади заступника командувача України.

Тому, можливо, ці заяви про готовність Герасимова йти на поступки на фронті мають на меті зміцнити позиції Теплинського, вважають в ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" – головні очікування жовтня – що відбуватиметься в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини