Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, скільки разів Росія запускала по Україні ракети, які поставила КНДР
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, скільки разів Росія запускала по Україні ракети, які поставила КНДР

Росія дев'ять разів запускала по Україні ракети, які поставила КНДР, повідомив заступник постійного представника США при ООН Роберт Вуд

7 лютого 2024, 09:00
Поділіться публікацією:

Росія щонайменше 9 разів запускала балістичні ракети, поставлені КНДР проти України. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у заяві заступника постійного представника США при ООН Роберт Вуд на засіданні Ради Безпеки, пише "Суспільне".

У США розповіли, скільки разів Росія запускала по Україні ракети, які поставила КНДР

Ракетний удар. Фото: із відкритих джерел

"Росія та КНДР мають понести відповідальність за свої дії, які підривають багаторічні зобов'язання щодо резолюцій Ради Безпеки ООН. Ці незаконні постачання зброї та потенційна передача технологій із Росії до КНДР підривають регіональну стабільність та глобальний режим нерозповсюдження, а також довіру до Ради Безпеки. Але навіть за повної відсутності якоїсь серйозної демонстрації зацікавленості Путіна у мирному врегулюванні війни Україна продовжує шукати шлях до справедливого та міцного світу відповідно до принципів Статуту ООН", – зазначив Роберт Вуд.

Він додав, навіть, коли члени Радбезу ООН обговорюють це важливе питання, Росія продовжує нехтувати міжнародним правом, подвоюючи свої порушення ембарго ООН на постачання зброї до Корейської Народно-Демократичної Республіки.

Представник США зазначив, що за трагедію в Лисичанську 3 лютого, коли внаслідок влучення снаряда до хлібопекарні загинули щонайменше 28 людей, несе відповідальність Кремль. Москва несе відповідальність за смерть і руйнування, спричинені внаслідок агресивної війни Путіна проти України, розв'язаної з порушенням Статуту ООН.

Дипломат додав, всі сторони конфлікту повинні вживати можливих запобіжних заходів для мінімізації шкоди цивільному населенню. На противагу відсутності прозорості та неповазі до міжнародного права з боку Росії, уряд України продемонстрував готовність дотримуватися своїх зобов'язань з міжнародного гуманітарного права та повністю розслідувати будь-які звинувачення у порушеннях чи зловживаннях, вчинених їхніми силами.

Читайте також на порталі "Коментарі" — 7 лютого РФ запустила ракети по Україні: де пролунали вибухи.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини