Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, що станеться у війні, якщо РФ захопить Вугледар
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, що станеться у війні, якщо РФ захопить Вугледар

Аналітики ISW вважають, що наступи росіян під Вугледаром та Покровськом мають на меті розтягнути українські сили

сьогодні, 07:54 comments2200
Поділіться публікацією:

Потенційне захоплення російськими військами Вугледара навряд чи кардинально змінить перебіг наступальних операцій на заході Донецької області. Як передає портал "Коментарі", такого висновку дійшли експерти Інституту вивчення війни.

У США розповіли, що станеться у війні, якщо РФ захопить Вугледар

Вугледар. Фото: Нацполіція

Американські фахівці зазначають, що Вугледар не є особливо важливим логістичним вузлом. При тому, що російські війська вже контролюють більшість основних доріг, що ведуть до Вугледару (дорога Т0509 Вугледар-Пречистка, дорога С050524 Павлівка-Вугледар, і Т0524 Вугледар-Мар'їнка) і, ймовірно, вже створюють реальну загрозу для траси С051134 близької відстані, тому захоплення населеного пункту не надасть російським військам невідкладного доступу до нової дороги, а також не відріже українські війська від дороги, яка має вирішальне значення для їхнього матеріально-технічного забезпечення.

Експерти кажуть, що не можна точно стверджувати, що потенційне захоплення Вугледара надасть російським військам вигідну позицію, з якої вони зможуть розпочати наступні операції в інших місцях на заході Донецької області.

За попередньою оцінкою ISW, російські наступальні зусилля під Вугледаром і Покровськом взаємно посилюють одна одну і мають на меті розтягнути українські сили на ширшому фронті в Донецькій області, але гіпотетичне захоплення росіянами Вугледара не обов'язково буде досить важливим з оперативної точки зору, щоб розтягнути українські сили ще далі у цьому районі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українським захисникам, очевидно, вдалося відновити контроль над Вовчанським агрегатним заводом у Харківській області. Крім того, ЗСУ мають успіх і на інших ділянках лінії фронту, у тому числі й у Курській області РФ. Про це йдеться у оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини