Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, навіщо Шойгу дзвонив міністрам оборони західних держав
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, навіщо Шойгу дзвонив міністрам оборони західних держав

В ISW вважають, що міністр оборони РФ Шойгу намагався залякати країни НАТО, щоб вони менше допомагали Україні

24 жовтня 2022, 07:25 comments2264
Поділіться публікацією:

Міністр оборони Росії Сергій Шойгу, ймовірно, намагався сповільнити чи призупинити західну військову допомогу Україні та послабити НАТО, залякуючи міністрів оборони країн з Альянсу 23 жовтня, бо Росія стикається з військовими невдачами. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту дослідження війни (ISW).

У США розповіли, навіщо Шойгу дзвонив міністрам оборони західних держав

Сергій Шойгу. Фото: з відкритих джерел

В ISW звертають увагу, що міністр оборони РФ зателефонував щонайменше трьом міністрам оборони держав НАТО і розповідав про так звану українську "брудну бомбу". Російські державні засоби масової інформації поширювали цю хибну і безглузду заяву. За версією пропагандистів, Україна готується "висадити в повітря ядерну бомбу" на своїй території, щоб звинуватити Росію у використанні зброї масової поразки і налаштувати весь світ проти Москви.

Зазначається, що звіти Міністерства оборони Росії про дзвінки містять незначні розбіжності: у них стверджується, що Шойгу обговорював "стійку тенденцію до подальшої неконтрольованої ескалації" в Україні у розмові зі своїм французьким колегою; обговорював "ситуацію в Україні" і робив неправдиві заяви про те, що Україна готується застосувати "брудну бомбу" у розмовах із Великобританією, Францією та Туреччиною; і просто обговорював ситуацію в Україні без згадки про "брудну бомбу" у розмові з міністром оборони США Ллойдом Остіном. Востаннє Шойгу розмовляв із міністром Остіном 21 жовтня.

Представники США, Великобританії та України категорично заперечували та засудили хибні звинувачення Шойгу, а міністр оборони США Остін зателефонував своєму британському колегі Бену Уоллесу після розмови з Шойгу.

Коментарі Шойгу навряд чи віщують ядерний теракт проти одного чи кількох великих українських населених пунктів чи об'єктів критичної інфраструктури в надії шокувати Україну та змусити її капітулювати чи змусити Захід припинити допомогу Україні.

Крім того, Кремль навряд чи готує атаку із використанням "брудних бомб" під фальшивим прапором. Заяви Шойгу є продовженням тривалої російської інформаційної кампанії. Кремль заявляв, що західні держави допоможуть Україні здійснити атаку із застосуванням зброї масового знищення під чужим прапором, починаючи з лютого. У квітні МО Росії заявило, що має інформацію про те, що США "готовлять провокації для звинувачення Збройних сил Росії у використанні хімічної, біологічної або тактичної ядерної зброї". Російські пропагандистські ЗМІ неодноразово стверджували, що західні держави підтримують розробку Україною ядерної зброї та планують атаки під чужим прапором.

Читайте також на порталі "Коментарі" – коли закінчиться енергетичний терор РФ: як може допомогти Захід – що можуть зробити самі українці.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини