Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, куди росіяни перекидають війська з херсонського спрямування
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, куди росіяни перекидають війська з херсонського спрямування

Після провалу на Херсонщині росіяни хочуть досягти успіху в Донецькій області

15 листопада 2022, 08:40 comments1770
Поділіться публікацією:

Вже найближчим часом запеклі бої варто очікувати у районі Бахмута, Донецька та на заході Донецької області. Саме тужа Росія перекине війська, виведені з правобережжя Херсонської області. Росія намагатиметься просунутися на Донеччині за рахунок збільшення чисельності військ. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У США розповіли, куди росіяни перекидають війська з херсонського спрямування

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

При цьому в ISW припускають, що посилення угруповань російських військ може вилитися в успіх та захоплення росіянами нових територій.

Американські аналітики звернули увагу на заяви Міністерства оборони Росії, яка вже заявляє про успішне просування своїх військ у Донецькій області. Тобто Москва свідомо йде на те, щоб закинути в інформаційний простір інформацію про настання росіян на Донбасі після виходу з Херсона.

В ISW вважають, що мета Росії — підкреслити, що російські війська активізують операції в Донецькій області після відходу з правого берега Херсонської області.

Так, Міноборони РФ заявило, що російські війська завершили захоплення Майорська (20 км на південь від Бахмута) 13 листопада та Павлівки (45 км на південний захід від Донецька) 14 листопада після кількох тижнів, коли вони не заявляли про російські територіальні досягнення.

"Міністерство оборони Росії, ймовірно, висуває конкретніші територіальні претензії, щоб створити інформаційні умови для висвітлення російських успіхів у Донецькій області та зменшити невдоволення щодо втрат у Херсонській області", — вважають аналітики ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — війна в Україні затягується: чого чекати у найближчому майбутньому – чи вщухнуть бойові дії з наближенням зими. Експерти розібрали ситуацію в ексклюзивному інтерв'ю.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини