Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, коли Росія може почати новий наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, коли Росія може почати новий наступ

Джона Кірбі заявив про необхідність Конгресу США надати допомогу Україні якомога швидше, адже Росія готується до зимового наступу.

21 грудня 2023, 11:05
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

У Білому домі сподіваються, що Конгрес США ухвалить новий пакет допомоги для України, адже росіяни можуть перейти до великого наступу у кінці січня, коли замерзне земля. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посиланням на заяву координатора Ради нацбезпеки Білого дому Джона Кірбі.

У США розповіли, коли Росія може почати новий наступ

Джона Кірбі розповів, коли Росія може почати зимовий наступ. Фото з відкритих джерел

Під час брифінгу у Білому домі Джон Кірбі розповів, що Україна, ймовірно, отримає фінансову допомогу вже у наступному році.

"Ми хочемо отримати це фінансування якнайшвидше. Схоже на те, що це станеться десь у січні, але чим раніше, тим краще", — сказав Кірбі.

За словами координатора Ради нацбезпеки доставка допомоги, зокрема військової техніки та снарядів здійснюється за кілька днів та тижнів. Тому перед початком зимового наступу росіян Україна має отримати додаткову допомогу.

"Дуже важливо, щоб у січні ми мали просування з додатковим фінансуванням, оскільки бойові дії не збираються припинятися. Якщо земля замерзне до кінця січня, це полегшить росіянам пересування", — розповів Кірбі.

Нагадаємо, що у Конгресі США кілька тижнів відбуваються дискусії щодо нового пакету допомоги на 106 млрд доларів. Республіканці вимагають додати в пакет пункт про посилення міграційного контролю на кордоні США та Мексики, тоді як демократи не підтримують цієї ідеї та закликають швидше проголосувати за допомогу Україні, Ізраїлю та іншим країнам. Частка допомоги Україні, яка закладена в пакет становить понад 60 млрд доларів.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що данський військовий аналітик заявив про російський наступ, який почався після українського. На думку Андерса Нільсена Путін таким чином посилає сигнал для Заходу.

Також "Коментарі" писали, що в американців у грудні змінилось ставлення щодо допомоги Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини