Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чому Росія зупиняє наступ на Слов'янськ
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чому Росія зупиняє наступ на Слов'янськ

Москва намагається щосили зупинити контрнаступ ЗСУ на півдні

2 серпня 2022, 10:00 comments1991
Поділіться публікацією:

Російські війська активно передислокуються з півночі Донецької області на Запоріжжя та припиняють кампанію наступу на Слов'янськ. Така тактика може виявитися програшною для Росії, оскільки українська армія матиме можливість розпочати контрнаступ на Ізюмському напрямку. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту дослідження війни (ISW).

У США розповіли, чому Росія зупиняє наступ на Слов'янськ

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

У звіті йдеться, що виведення частини військ із північної частини Донецької області позбавляє російську армію потужностей. Варто очікувати, що станеться приблизно те саме, що й у Запорізькій та Херсонській областях, коли росіяни активізувались у Луганській області, але ігнорували фронти в інших областях, де й українським захисникам вдалося просунутися.

Американські аналітики вважають, що Україна матиме шанс розпочати активний контрнаступ на Ізюмському напрямку, тому що активна участь росіян у Луганській області вже дозволила почати українцям звільняти Херсонську область.

Також експерти роблять висновок, що перекидання росіянами військ у Запорізьку область говорить про те, що Україна готується розпочати масовий контрнаступ не лише на Херсонщині, де вже просуваються українські бійці, а й у всьому південному напрямку.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зернова угода та смерть Вадатурського: як це може бути пов'язано — кому дісталося зерно "Нібулона". Експерти детально розібрали ситуацію в інтерв'ю ексклюзивному нашому виданню.

Також видання "Коментарі" повідомляло — Байден пропонує Путіну переговори: про що заява президента США – чи це може принести мир в Україну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини