Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чому Кремль знову став погрожувати ядерною зброєю
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чому Кремль знову став погрожувати ядерною зброєю

Аналітики ISW вважають, що Кремль намагається використати ядерні погрози, щоб стримати західну військову допомогу ЗСУ

5 квітня 2023, 07:15
Поділіться публікацією:

Російське керівництво намагається використати ядерні погрози, щоб стримати західну військову допомогу Києву перед контрнаступом ЗСУ. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, чому Кремль знову став погрожувати ядерною зброєю

Ядерна зброя. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти звернули увагу на те, що 4 квітня міністр оборони РФ Сергій Шойгу виправдовував рішення розмістити тактичну ядерну зброю в Білорусі, звинувачуючи НАТО в активізації бойової підготовки та розвідки біля кордонів.

"Шойгу посилив існуючі російські ядерні загрози, заявивши, що Білорусь має ядерні штурмовики та ядерні ракети "Іскандер-М" і додав, що 3 квітня білоруські ракетні війська розпочали навчання роботі з комплексами "Іскандер-М", зокрема із застосуванням тактичної ядерної зброї. ", — йдеться у звіті.

В ISW вказують, що виступи Шойгу не містять нових даних щодо білоруських навчань і є частиною інформаційної операції.

"Пожвавлення риторики ядерного шантажу Шойгу збігається з приєднанням Фінляндії до НАТО та новим пакетом допомоги Україні від США", — наголосили фахівці.

Оглядачі Інституту вивчення війни не змінили свою позицію і, як і раніше, вважають, що ризик ядерної ескалації залишається надзвичайно низьким і що розміщення Росією тактичної ядерної зброї в Білорусі навряд чи кардинально змінити ситуацію на фронті в Україні.

Крім того, розгорнута Москвою ядерна зброя в Білорусі майже, напевно, залишиться під контролем російських військових, які там постійно дислокуються.

Читайте також на порталі "Коментарі" — у чому важливість візиту лідерів ЄС до Пекіна – чи може Цзіньпін переглянути свої зв'язки з РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини