Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чим закінчилася битва за Соледар: хтось контролює місто
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чим закінчилася битва за Соледар: хтось контролює місто

В ISW вважають, що Росія, ймовірно, захопила Соледар

13 січня 2023, 07:20 comments19247
Поділіться публікацією:

Є дуже велика ймовірність того, що російським військам все ж таки вдалося взяти під свій контроль більшу частину міста Соледар Донецької області, але говорити про те, що тепер Росії вдасться оточити та окупувати Бахмут – не доводиться. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У США розповіли, чим закінчилася битва за Соледар: хтось контролює місто

Соледар. Фото: із відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що російські сили контролюють більшу частину, якщо не всю територію Соледара, і їм, мабуть, вдалося витіснити українські війська із західних околиць міста.

Разом з тим, в ISW зазначили, що ймовірне захоплення Соледара не є оперативно-важливим розвитком ситуації і він навряд чи віщує швидке оточення Бахмута.

Аналітики нагадали, що 12 січня Генеральний штаб ЗСУ повідомляв про відбиття російських атак на населений пункт Сіль, який розташований приблизно за кілометр на північний захід від Соледара, проте, на відміну від попередніх днів, українські військові не говорили, що їм вдалося відбити наступ у самому Соледарі.

"Усі доступні свідчення свідчать, що українські сили більше не підтримують організовану оборону в Соледарі", – йдеться у звіті інституту.

ISW, як і раніше, вважає, що захоплення Соледара – населеного пункту площею близько 14,2 кв. км – не дозволить російським силам встановити контроль над критично важливими українськими лініями наземної комунікації з Бахмутом і не поставить їх у вигіднішу позицію для оточення міста у короткостроковій перспективі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — друге пришестя Лапіна: до чого може призвести протистояння між російськими воєначальниками

Також видання "Коментарі" повідомляло — колишній британський розвідник назвав ім'я наступника Путіна, який зараз воює проти України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини