Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чи змінилися плани Путіна щодо України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чи змінилися плани Путіна щодо України

Кремль уже так часто не говорить про цілі "денацифікації" та "демілітаризації" України

17 серпня 2022, 08:00 comments1769
Поділіться публікацією:

Завдання, яке поставив Путін перед російською армією, залишається незмінним – Кремль хоче, щоб на чолі України опинилася лояльна влада, а більша частина країни опинилася під повним контролем Москви. При цьому через війну, що тривала, Кремль намагається приховати свої цілі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту дослідження війни (ISW).

У США розповіли, чи змінилися плани Путіна щодо України

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Американські аналітики звертають увагу на той факт, що президент Росії Володимир Путін не згадав території за межами Донецької та Луганської областей, описуючи цілі війни Росії в Україні 15 серпня. Зазначається, що Путін завершив свій виступ на форумі "Армія-2022" 15 серпня твердженням, що "наші воїни разом із "бійцями Донбасу" з честю виконують свій обов'язок, борються за Росію, за мирне життя в "Донецькій та Луганській народних республіках"" , чітко виконують усі поставлені завдання, крок за кроком звільняють "землю Донбасу"

ISW зазначає, що така обмежена заява про цілі Росії різко контрастує з раніше сформульованими військовими цілями Росії щодо "денацифікації" та "демілітаризації" України. Відносно обмежена заява Путіна також несумісна з діями Росії щодо "приєднання" окупованих частин Херсонської та Запорізької областей до РФ.

Російські сили розпочинають наступальні операції навколо Бахмута, на південний захід від Авдіївки та на південний захід від Донецька, а також вели безуспішні наступальні операції на півночі та північному заході Херсонщини.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається з Кримом: про що говорять дії української влади та вибухи на півострові.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

17 серпня 2022, 08:48

Потроху, разом з травневими шашликами Карлика, викривається і більша - макробрехня. Путін не хотів чіпати, західні регіони, вони б лишались як буферна зона, тобто далі йти захоплювати світ йому не треба. Купа брехні: 1. УПА-талібану треба виправдати свій екстремізм, порятунком Світу. 2. Зе-м'яснику лякати світ і вимагати гроші для розкрадання. 3. Байдену пояснити платникам податків, навіщо їх гроші йдуть у скриню Пандори. 4. США використовують лякалку для виправдання. Ніби це не глобальне протистояння, а захист світу, бо Путін всюди нападе.


Новини