Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розповіли, чи готові росіяни й надалі втрачати літаки заради просування
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розповіли, чи готові росіяни й надалі втрачати літаки заради просування

Експерти ISW вважають, що росіяни готові втрачати літаки заради просування

6 березня 2024, 07:52
Поділіться публікацією:

Російські літаки продовжують завдавати відносно великої кількості авіаударів Україною, незважаючи на повідомлення українських офіційних осіб про те, що українські сили збили кілька бомбардувальників протягом останніх тижнів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США розповіли, чи готові росіяни й надалі втрачати літаки заради просування

Російські літаки. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики, посилаючись на видання Forbes, зазначили, що російські літаки Су-34 у супроводі літаків Су-35 здійснюють по сто і більше вильотів на день для завдання бомбових ударів по українських позиціях на відстані 25 миль (близько 40 кілометрів). 5 березня New York Times повідомила, що російська тактика змінюється у бік інтенсифікації операцій у повітряному просторі і що "агресивніша" повітряна підтримка російських військ на лінії фронту допомогла російським військам останнім часом просунутися вперед у східній Україні.

Експерти вважають, що ці звіти свідчать про те, що російські ВПС підтримують високий темп повітряних операцій в Україні і, можливо, готові миритися з ризиками для літаків, ймовірно тому, що російське командування вирішило, що позитивні ефекти від таких повітряних операцій переважують витрати. пов'язані із виконанням таких місій.

Військові аналітики нагадали, що російські війська використали удари плануючих бомб для тактичного ефекту під час захоплення Авдіївки в середині лютого і, ймовірно, намагаються повторити такий ефект для підтримки наступальних операцій, що продовжуються на інших ділянках фронту.

Аналітики ISW не можуть самостійно перевірити українські повідомлення щодо збивання літаків Су-34 протягом останніх тижнів.

Читайте також на порталі "Коментарі" – третій рік повномасштабної війни з Росією розпочався для України проблемно. Ми маємо брак боєприпасів, є величезні проблеми з комплектацією частин і підрозділів. Як наслідок, росіяни захопили не лише Авдіївку, а й продовжують наступати, беручи під контроль сусідні населені пункти. Експерти проаналізували для порталу "Коментарі" перебіг російсько-українського протистояння та те, як ситуація може розвиватися далі.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини