Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розкрили подробиці знищення колони російської техніки в Курській області
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розкрили подробиці знищення колони російської техніки в Курській області

Колона могла перевозити особовий склад 44-го армійського корпусу Північного угруповання російських військ (Ленінградський військовий округ) або бригади "П'ятнашка"

10 серпня 2024, 07:50 comments2164
Поділіться публікацією:

Українські військові знищили колону російської військової техніки поблизу селища Жовтневе у Курській області, внаслідок чого загинули військові агресори. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США розкрили подробиці знищення колони російської техніки в Курській області

Бої у Курській області. Фото: із відкритих джерел

Зазначається, що українські військові вразили колону російської військової техніки на схід від Рильська біля селища Жовтневе Курської області. На оприлюднених 9 серпня геолокаційних знімках видно наслідки удару та знищені російські вантажівки вздовж траси 38К-017.

За даними російських та українських джерел, колона вміщала 14 критих вантажівок "Урал" і КАМАЗ, які перевозили російські резерви, призначені для посилення російських військ у Курській області. В ISW зазначили, що в результаті атаки, ймовірно, загинули кілька російських військовослужбовців, які їхали цими вантажівками.

"Російські джерела припустили, що колона могла перевозити особовий склад 44-го армійського корпусу Північного угруповання російських військ (Ленінградський військовий округ) або бригади "П'ятнашка", — йдеться у звіті Інституту вивчення війни.

Російські військові блогери висунули припущення, яку систему озброєнь могли використовувати українські військові для завдання цього удару. Однак у ISW не готові коментувати, яку саме систему могла використати українська армія для атаки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія вже не заперечує, що бої в Курській області дійшли до міста Суджа. Там знаходиться станція, через яку йде транзит російського газу через Україну до Європи. Про це йдеться у заяві Міноборони РФ.

Також видання "Коментарі" повідомляло – що стоїть за операцією у Курській області: чи посиляться переговорні позиції України.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини