Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США розкрили хитрість Кремля – чому обмін полоненими провели саме у день оголошення мобілізації
commentss НОВИНИ Всі новини

У США розкрили хитрість Кремля – чому обмін полоненими провели саме у день оголошення мобілізації

Жорсткий підхід російської влади до мобілізації викликає суспільний гнів по всій країні, зазначили аналітики ISW.

23 вересня 2022, 07:52 comments1691
Поділіться публікацією:

Кремль спробував применшити значення обміну полоненими з Україною, провівши обмін того самого дня, коли було оголошено "часткову мобілізацію". Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У США розкрили хитрість Кремля – чому обмін полоненими провели саме у день оголошення мобілізації

Обмін полоненими. Фото: сайт СБУ

Аналітики ISW звертають увагу, що обмін "глибоко непопулярний серед російських націоналістів та міліблогерів".

Американські аналітики зазначають, що Кремль відкрито не дотримується обіцяних умов часткової мобілізації. Кремлівські квоти, ймовірно, змусять місцеву владу мобілізувати чоловіків незалежно від їхнього військового статусу і, ймовірно, стимулюватимуть непропорційно високу мобілізацію етнічно неросійських та іммігрантських громад.                                          

Оголошення часткової мобілізації та кричущу зневагу навіть параметрами мобілізації, які диктує уряд, може відштовхнути зацікавлені верстви російської громадськості, які раніше терпимо ставилися до вторгнення Росії в Україну, яке менше зачіпало їхні особисті інтереси.

В ISW додали, що в ході масштабного обміну полоненими в Україну було повернуто, зокрема, захисників маріупольського заводу "Азовсталь" — лідерів батальйону "Азов", яких у Росії пропагандисти називали нацистами і широко розрекламували їх захоплення в полон.

Читайте також на порталі "Коментарі" — "формула миру" Зеленського : яка ймовірність її прийняття – як Україні досягти миру з РФ по сусідству.

Також видання "Коментарі" повідомляло — президент Франції Еммануель Макрон назвав єдиний варіант, як закінчиться війна в Україні.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини