Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США пояснили, яким може бути надійне перемир'я в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили, яким може бути надійне перемир'я в Україні

Держсекретар США Ентоні Блінкен виклав головні умови для довготривалого міцного миру в Україні

29 вересня 2023, 17:50 comments1296
Поділіться публікацією:

Держсекретар США Ентоні Блінкен розповів, що є умовою "справедливого та міцного миру" між Україною та Росією. Про це повідомляють "Коментарі".

У США пояснили, яким може бути надійне перемир'я в Україні

Ентоні Блінкен

Називаючи умови для міцного миру, про що говорять деякі світові гравці, Блінкен наголосив, що останнє слово у цій суперечці за Україною. За його словами, лише українці мають остаточно визначити параметри цієї можливої мирної угоди.

"Є лише дві речі, які це відображають: основні принципи, які лежать в основі статуту ООН — територіальна цілісність, незалежність, суверенітет для України, — заявив Ентоні Блінкен. — Міцний означає, що якщо ви підписуєте мирні угоди, то не залишається умов, які можуть призвести до того, що ця агресія станеться знову через рік, через два, через п'ять років. Це дві основні, провідні речі.У чому їх специфіка? Як вони будуть визначені? Українці повинні приймати фундаментальні рішення про те, як виглядатиме їхнє майбутнє".

Нагадаємо, що серед країн, які заявляли про своє бажання посадити Україну та Росію за стіл переговорів або закликали до їх проведення, були союзна Росії Білорусь, Угорщина, Ватикан та Бразилія. Українське МЗС наголошувало, що цієї осені ці зусилля будуть активізовані і, ймовірно, за ними стоїть Росія, зацікавлена у закріпленні своїх поточних завоювань, а також охоча отримати перепочинок у війні. Вустами міністра закордонних справ Дмитра Кулеби Україна заявила, що зробить усе для того, щоб ці голоси "змовкли".

Тим часом, Сі Цзіньпін натякнув, що Китай повертатиме Тайвань. Китайський лідер закликав захистити основні інтереси китайської нації.

Орбан не вірить, що Україна приєднається до ЄС – назвав причину. Віктор Орбан знову натякнув, що Угорщина продовжить блокувати зближення України та ЄС.

А Данілов дав пораду українцям: РФ нікуди не відсунемо.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини