Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США пояснили, навіщо РФ відправила до кордону з Україною елітні підрозділи
commentss НОВИНИ Всі новини

У США пояснили, навіщо РФ відправила до кордону з Україною елітні підрозділи

Аналітики ISW вважають, що РФ відправила до кордону з Україною елітні підрозділи, щоб розтягнути українські сили

20 травня 2023, 08:07 comments2861
Поділіться публікацією:

Росія перекинула у прикордонні райони Курської області підрозділи двох бригад спецназу Головного розвідувального управління ЗС РФ. За оцінками Інституту вивчення війни, таким чином РФ намагається закріпити частину українських військ у прикордонних регіонах та розосередити їх на критично важливих ділянках фронту. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У США пояснили, навіщо РФ відправила до кордону з Україною елітні підрозділи

Спецназ Головного розвідувального управління ЗС РФ. Фото: із відкритих джерел

В ISW зазначають, Український центр національного спротиву повідомив 19 травня, що підрозділи 3-ї і 22-ї гвардійських бригад спеціального призначення розгорнуті в Тьоткіно Курської області РФ для запобігання диверсійної діяльності українських партизан та підняття бойового духу російських військ.

За оцінками ISW, такі російські розгортання в прикордонних районах, швидше за все, є спробою закріпити частину українських військ у прикордонних регіонах та розосередити їх на критично важливих ділянках фронту.

В інституті зауважили, що раніше підрозділи 3-ї гвардійської бригади спеціального призначення перебували в районі Кремінної Луганської області, а підрозділи 22-ї гвардійської бригади спеціального призначення розміщувалися в районі Оріхова на заході Запорізької області.

"Незрозуміло, чому російське керівництво прийняло рішення вивести такі підрозділи з активних ділянок фронту в російські тилові райони. Ймовірно, ці підрозділи зазнали втрат у нещодавніх бойових діях і були виведені та передислоковані для відпочинку та переозброєння. Розгортання цих підрозділів у прикордонних районах навряд чи матиме бажаний інформаційний або оперативний ефект", – зазначили в ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що може наблизити падіння путінського режиму – чи річ у Путіні.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Кремль затягує гайки: що буде з російським солдатом, якщо той вирішить здатися в полон.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини