Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США повідомили, що росіянам вдалося захопити частину стратегічного об'єкту в Авдіївці
commentss НОВИНИ Всі новини

У США повідомили, що росіянам вдалося захопити частину стратегічного об'єкту в Авдіївці

Аналітики ISW вважають, що російські війська вже захопили частину промзони в Авдіївці

27 листопада 2023, 07:50 comments2228
Поділіться публікацією:

Незважаючи на запеклий опір українських захисників, окупантам вдається просуватися вперед на Авдіївському напрямку. Російські війська підтвердили поступ на північний захід і південний схід від Авдіївки 26 листопада. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США повідомили, що росіянам вдалося захопити частину стратегічного об'єкту в Авдіївці

Бої за Авдіївку. Фото: з відкритих джерел

Американські експерти зазначають, що геолокаційні кадри, опубліковані 26 листопада, показують, що російські війська незначно просунулися на північний захід від Красногорівки (7 км на північний захід від Авдіївки) і в східній частині промислової зони на південно-східній околиці Авдіївки.

На відео з геолокацією за 26 листопада видно, як російська бронетехніка атакує українські позиції в північній частині промзони на південно-східній околиці Авдіївки. 

Російські військові блогери переважно стверджували, що російські війська 26 листопада захопили всю промислову зону біля залізничної станції Ясинувата-2, але ISW поки не знайшов візуального підтвердження цих тверджень.

26 листопада російські війська також продовжили наступальні дії на рубежі Куп’янськ-Сватове-Кремінна й підтвердили наступ. Геолокаційні кадри, опубліковані 26 листопада, показують, що російські війська незначно просунулися на південний захід від Першотравневого (24 км на схід від Куп’янська).

У Генштабі України повідомили, що українські війська відбили російські атаки поблизу Синьківки (8 км на північний схід від Куп’янська), Іванівки (20 км на південний схід від Куп’янська), Новоселівського (14 км на північний захід від Сватового) та поблизу Серебрянського лісу (10 км на південний захід від Кремінної).

Генштаб України повідомив, що 26 листопада українські війська продовжили штурм на південь від Бахмута та завдають російським військам втрати в особовому складі та військовій техніці.

26 листопада російські війська продовжували безуспішні наступальні операції на захід та південний захід від Донецька.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чому Україні потрібно шукати запасні плани: чи справді готують нас до переговорів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини