Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США попередили, що росіяни як ніколи близькі прорвати фронт
commentss НОВИНИ Всі новини

У США попередили, що росіяни як ніколи близькі прорвати фронт

Американські аналітики ISW попередили про небезпеку швидкого прориву російських військ

14 березня 2024, 07:47 comments2006
Поділіться публікацією:

Нинішня лінія фронту може стати дуже вразливою. Причиною цього є дефіцит боєприпасів і військового обладнання, що наростає, який викликали затримки допомоги зі США. Цим можуть скористатися окупаційні війська для раптового та несподіваного прориву. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW)

У США попередили, що росіяни як ніколи близькі прорвати фронт

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

На думку військових американських аналітиків, те, що Україна надає пріоритет секторам, де найбільше загрожують інтенсивні російські наступальні операції, може створити вразливі ділянки в інших місцях.

Фахівці інституту попередили, що російські війська зможуть скористатися цим для раптового та несподіваного поступу вперед. Прорив може статися за умови, якщо постачання зброї українським військовим і надалі скорочуватиметься.

ISW зазначив, що те, що Росія зберігає ініціативу на всьому театрі бойових дій, збільшує ризики такого розвитку подій, дозволяючи російському військовому командуванню на власний розсуд збільшувати або зменшувати інтенсивність операцій на будь-якій ділянці лінії фронту.

Аналітики припускають, що українські військові, ймовірно, намагаються пом'якшити проблеми, спричинені нестачею боєприпасів та визначають пріоритетні ділянки на фронті. Але, на думку військових аналітиків, це ховає ризики для українських сил.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Адміністрація президента США Джо Байдена оголосила про новий пакет військової допомоги на 300 мільйонів доларів за рахунок коштів, які були зекономлені під час виконання попередніх контрактів Пентагону. Але цих коштів катастрофічно мало, а законопроект про виділення десятків мільярдів застряг у Палаті представників, речник якої Майк Джонсон продовжує гальмувати процес. Як ситуація може розвиватись далі? Які є варіанти? Портал "Коментарі" із цими питаннями звернувся до експертів.

Також видання "Коментарі" повідомляло – до чого готується Путін одразу після виборів: чому активізувалася Франція.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини