Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США озвучили план, як ЗСУ зможуть звільнити окуповані території
commentss НОВИНИ Всі новини

У США озвучили план, як ЗСУ зможуть звільнити окуповані території

Аналітики ISW вважають, що ЗСУ можуть звільнити окуповані території шляхом низки контратак

13 липня 2024, 07:27 comments1561
Поділіться публікацією:

Допомога західних партнерів дозволить Україні зірвати плани російського диктатора Володимира Путіна та звільнити окуповані Росією території не одномоментно, а у кілька етапів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США озвучили план, як ЗСУ зможуть звільнити окуповані території

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

У звіті йдеться про те, що зараз Сили оборони провели кілька масштабних контрнаступальних операцій, які були успішними в оперативному плані протягом усього повномасштабного вторгнення. Однак такий підхід до звільнення території не є єдиним можливим для ЗСУ.

Аналітики ISW переконані, що вихід із нинішньої позиційної війни в Україні є складним завданням як для російських, так і для українських військ. В Інституті переконані, що менш масштабні контрнаступальні операції ЗСУ відкривають можливості для досягнення оперативно-важливих цілей без викликів, пов'язаних із проведенням більш масштабних контрнаступів.

"Менш масштабні контрнаступальні операції, ймовірно, дозволять Україні швидше почати підривати здатність Росії використовувати ініціативу на всьому театрі військових дій і швидше зменшити певний тиск на Сили оборони на всій лінії фронту", — йдеться у звіті.

У той же час, в ISW переконані, що західна допомога для ЗСУ – це єдиний можливий шлях для зменшення намірів російського диктатора Володимира Путіна знищити українську державність та ідентичність, не шкодуючи часу чи вартості.

Також оборонна допомога західних партнерів здатна забезпечити Сили оборони України необхідним обладнанням та зброєю в обсягах, у строки та регулярності, які дозволять їм проводити масштабні операції зі звільнення тимчасово окупованих територій.

"Такі операції ЗСУ не обов'язково мають бути окремими та широкомасштабними. Вони можуть бути серією складних контрнаступальних операцій, які відбуватимуться наприкінці 2024 та протягом 2025 року", — йдеться у звіті ISW.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять заяви Зеленського: який буде формат переговорів із РФ.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини