Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США немає стратегії: чому не варто перебільшувати значення заяв з-за океану
commentss НОВИНИ Всі новини

У США немає стратегії: чому не варто перебільшувати значення заяв з-за океану

Не варто кожну заяву західних партнерів сприймати як дороговказ

25 червня 2024, 21:54
Поділіться публікацією:

У США немає стратегії щодо закінчення війни в Україні, а тому не варто перебільшувати значення заяв американських посадовців, вважає офіцер ЗСУ, політолог Микола Мельник.

У США немає стратегії: чому не варто перебільшувати значення заяв з-за океану

У США відсутня стратегія щодо України. Фото з відкритих джерел

"Скажу крамольну річ: у США немає стратегії", — наголосив Микола Мельник.

Як відомо, помічник Державного секретаря США у справах Європи та Євразії Джеймс О’Браєн заявив, що для успіху України у війні необхідно передусім позбавити РФ можливостей просуватися на сході, використовувати ближні вогневі рубежі та завдавати Україні економічних збитків.

"Помічник Держсекретаря дуже рідко уповноважений озвучувати такі речі. У цьому випадку це більше звучало як "персональна думка". У гонитві за сенсацією зміст давно програв формі. Ми кожну заяву з-за океану сприймаємо як дороговказ", — прокоментував офіцер ЗСУ.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Сербія, яка вважається дружньою до РФ, з 2022 року експортувала до європейських країн снаряди, які потім потрапляли в Україну. За оцінками видання Financial Times, експорт боєприпасів із Сербії в Україну через треті країни склав близько 800 млн євро. Влада Сербії повідомила, що мала контракти із західними країнами — США, Чехією, Іспанією — на постачання снарядів. У Белграді заявили, що не цікавилися, як ці країни потім використовували снаряди, оскільки "це їхня справа".

Крім того, портал "Коментарі" розповідав, що зневіра, яка панує в українському суспільстві, не корелює з реальним станом справ. Обороноздатність України посилюється, а тому підстав для розпачу немає, вважає політолог Андрій Городницький. Крім того, відзначив політолог, Україна підписує з партнерами безпекові договори.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини