Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали ймовірні напрямки нового наступу росіян
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали ймовірні напрямки нового наступу росіян

Аналітики ISW вважають, що першою метою росіян залишається Донбас

28 січня 2023, 08:42
Поділіться публікацією:

Українським силам оборони потрібно готуватися до відображення нового масованого наступу російських окупаційних військ у Луганській області або в районі Вугледару на Донеччині. Як передає видання "Коментарі", такого висновку дійшли аналітики Інституту вивчення війни.

У США назвали ймовірні напрямки нового наступу росіян

Танки. Фото: з відкритих джерел

Інсайдери Кремля повідомили агентству Bloomberg, що російський диктатор Володимир Путін готує новий наступ, який може розпочатися вже у лютому чи березні 2023 року. Таким чином він хоче повернути російській армії ініціативу на полі бою та змістити лінію фронту.

Як зазначають військові експерти, нещодавні обмежені російські наземні атаки у Запорізькій області можуть мати на меті розпорошити українські сили та створити умови для наступу на Луганщині.

Крім того, Росія передислокує частини 2-ї мотострілецької дивізії з Білорусі до Луганської області.

Це, на думку аналітиків, свідчить про те, що запланований російський наступ, про який йдеться, швидше за все, спрямований на Луганську область, хоча він також може статися в районі Вугледару на захід від Донецька.

В ISW вважають вкрай малоймовірним, що цей новий наступ буде направлений на північ України з боку Білорусі.

У звіті зазначають і те, що Кремль підтвердив, що Путін здійснює превентивне помилування засуджених, які беруть участь у війні РФ в Україні.

За попередньою оцінкою ISW, ці превентивні президентські помилування можуть сприяти подальшому вербуванню в колоніях і, ймовірно, дають ПВК "Вагнер" можливість діяти безкарно на полі бою.

Аналітики також зазначають, що розслідування російського опозиційного видання підтвердило, що російська влада депортує дітей із окупованої Херсонської області до окупованого Криму.

Йдеться у звіті інституту та про те, що російські офіційні особи спростували звіт Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) про вибухи на Запорізькій атомній електростанції (ЗАЕС) 26 січня.

Читайте також на порталі "Коментарі" — запеклі бої за Вугледар: Олексій Арестович розповів, чи розпочався вже прогнозований наступ Росії.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

aaaaa

28 січня 2023, 13:50

Розпродаж! Норвежська Термобілизна для українських холодів (лише 690 грн.)-----> https://e.vg/ntech


Новини