Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали важливе місто, яке ЗСУ можуть звільнити протягом наступних 72 годин
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали важливе місто, яке ЗСУ можуть звільнити протягом наступних 72 годин

ЗСУ близькі до того, щоб звільнити Куп'янськ протягом наступних 72 годин

9 вересня 2022, 09:38 comments1107
Поділіться публікацією:

Під час своєї наступальної операції українські воїни досягли значних успіхів у Харківській області. Наразі ЗСУ роблять великий прорив на Куп'янськ. Є всі підстави говорити, що ЗСУ можуть звільнити населений пункт протягом найближчих 72 годин. Як повідомляє видання "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США назвали важливе місто, яке ЗСУ можуть звільнити протягом наступних 72 годин

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

Американські фахівці вважають, що українські захисники підійшли до позицій у радіусі 15 км від Куп'янська.

В Інституті вивчення війни зазначають, що наразі російські тилові позиції на Харківщині відкриті для подальшого настання української армії. Тому українські захисники мають великі шанси деокупувати Куп'янськ протягом наступних 72 годин.

З супутникових знімків видно, що Україна зараз повернула контроль над Борщовою, Іванівкою вздовж траси Е 40. Крім цього, ЗСУ, ймовірно, звільнили Шевченкове або обійшли населений пункт і просунулися у напрямку Грушівки, враховуючи геолокаційні кадри в Борівському (20 км на південний захід від Куп'янська) ) та повідомлення Росії про бої поблизу Грушівки.

Американські експерти вважають, що Росія може втратити Куп'янськ як важливий вузловий центр, це ускладнить для Москви підтримку наступальних та оборонних операцій, але говорити про те, що Росія повністю втратить лінію зв'язку з Ізюмом не можна.

Також в ISW наголосили, що оперативний наступ українських військ у Харківській області викликає паніку у лавах російської армії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Україна запроваджує безпрецедентні санкції проти правлячої "верхівки" Росії: про що говорить це рішення.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Don

9 вересня 2022, 15:22

поц ты, Iгор

Ігор

9 вересня 2022, 08:55

А куди розвідка Британії поділась? Чи вони з США по черзі створюють віртуальне победобесся?


Новини