Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали три причини, чому літній контрнаступ ЗСУ не може бути швидким
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали три причини, чому літній контрнаступ ЗСУ не може бути швидким

Сили оборони оптимізують операції таким чином, щоб зберегти військових та техніку

25 липня 2023, 08:12
Поділіться публікацією:

Багато хто очікував на стрімкий контрнаступ України під час літньої кампанії, але цього не сталося і цьому є об'єктивні пояснення. Як повідомляє портал "Коментарі", таку думку озвучили американські аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У США назвали три причини, чому літній контрнаступ ЗСУ не може бути швидким

Контрнаступ ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

Експерти зазначають, що росіяни мали час на перегрупування та підготовку до неминучої операції ЗСУ зі звільнення територій. Через це українські воїни наразі стикаються з підготовленими оборонними російськими позиціями, серед яких масивні мінні поля та ешелоновані польові укріплення.

Крім того, Сили оборони України намагаються проводити загальновійськові операції без переваги у повітрі та з обмеженими засобами маневрування, такими як ППО. Аналітики наголошують, що це є надзвичайно складним завданням. При цьому ЗСУ мали обмежений час для підготовки до великого наступу.

Водночас наше командування, на відміну від російського, оптимізує свої операції таким чином, щоб зберегти власні сили за рахунок повільнішого просування.

Читайте також на порталі "Коментарі" — українські наступальні дії, що йдуть другий місяць, стикаються з багатьма складнощами. Одна з них – тотальне замінування росіянами територій, причому з використанням мінних траншів та інших пасток. І хоч українська артилерія та надане союзниками ракетне озброєння серйозно зменшують сили та засоби супротивника, нам все ще катастрофічно не вистачає авіації, а також ракет великої дальності типу ATACMS. При цьому держсекретар США Ентоні Блінкен запевняє, що союзники надали "все, що потрібно" для успішного контрнаступу ЗСУ. Чи так це? Про що говорить ситуація на фронтах зараз – і військовому, і дипломатичному? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини