Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали пріоритетні напрямки РФ у війні в Україні
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали пріоритетні напрямки РФ у війні в Україні

РФ намагається використати сили так званої ЛДНР, щоб захопити території, які їм не вдалося взяти з 2014 року на авдіївському напрямку

15 серпня 2022, 09:52
Поділіться публікацією:

Місто Харків та північно-східна частина Харківської області по лінії Ізюм-Слов'янськ; Сіверсько-Лисичанський район; Бахмут; район міст Авдіївка-Донецьк; Південь України. Це ключові напрямки, де Росія веде запеклі бої, намагаючись прорвати оборону української армії або ж розглядає ці території як потенційні, які має намір окупувати. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляється в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США назвали пріоритетні напрямки РФ у війні в Україні

Війна в Україні. Фото: Генштаб ЗСУ

В ISW зазначили, що ці диспозиції свідчать про те, що Кремль віддає перевагу просуванню своїх військ навколо Бахмута і, можливо, до Сіверска, одночасно намагаючись використати активність сил так званої "ДНР", щоб захопити території, які їм не вдалося взяти з 2014 року на авдіївському напрямі.                                 

Висока концентрація добровольчих батальйонів навколо Ізюму та Слов'янська свідчить про те, що ця територія не в центрі уваги Росії та може бути вразливою перед українськими контратаками.

Нагромадження сил ЗСУ у Херсонській області та навколо неї може створити значні труднощі для російського командування та управління, особливо якщо українські сили продовжать там контрнаступ. При цьому в ISW зазначили, що склад російських військ вздовж південного спрямування є різноманітнішим, ніж на інших напрямках.

Читайте також на порталі "Коментарі" – чому РФ не ризикне влаштувати ядерну катастрофу в Україні – як уже реагує Захід.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Генштаб повідомив, що ЗСУ змусили ворога відступити одразу на чотирьох напрямках.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення


Новини