Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали область, яку Кремль має намір анексувати після захоплення Донбасу та півдня
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали область, яку Кремль має намір анексувати після захоплення Донбасу та півдня

Кремль хоче повністю або частково анексувати Харківську область

10 липня 2022, 07:47 comments2515
Поділіться публікацією:

Незважаючи на те, що російські війська не змогли виконати початковий план Путіна щодо захоплення та окупації всієї Харківської області з окупацією самого Харкова росіяни не відмовляються від завдання анексувати цей регіон або, як мінімум, частину його. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США назвали область, яку Кремль має намір анексувати після захоплення Донбасу та півдня

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики звертають увагу на той факт, що колаборанти, які діють на захопленій Росією частині Харківської області, заявили, що Харківська область є "невід'ємною частиною російської землі".

В ISW звертають увагу на явні натяки на те, що російське керівництво хоче для Харківської області того самого сценарію, що й для Луганської та Донецької областей.

Російський окупаційний уряд у Харківській області оприлюднив новий прапор для окупаційного режиму із зображенням російського імператорського двоголового орла та символів із харківського герба XVIII ст.

"Використання окупаційним урядом Харківської області образів і риторики імперської Росії, що чітко вказують на анексію… і це підкріплює попередню оцінку ISW про те, що Кремль має ширші територіальні цілі, ніж захоплення Донецької та Луганської областей або навіть утримання півдня України", — .

Також у звіті йдеться, що окупанти продовжують локалізовані атаки на північний захід від міста Харків, ймовірно, намагаючись захистити російські наземні лінії зв'язку в цьому районі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на скільки затягнеться війна в Україні: прогноз експертів – про що свідчить заява міністра оборони Резнікова.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини