Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали область, де ЗСУ досягають значних успіхів
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали область, де ЗСУ досягають значних успіхів

ЗСУ досягають значних успіхів на Херсонщині, мають серйозний поступ у Харківській та Луганській областях

5 жовтня 2022, 09:34
Поділіться публікацією:

Українська армія досягає великих успіхів у Херсонській області, при цьому українські захисники просуваються також як у Харківській, так і Луганській областях. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Інституту дослідження війни (ISW).

У США назвали область, де ЗСУ досягають значних успіхів

ЗСУ. Фото: Генштаб ЗСУ у Facebook

У зведенні йдеться, що ЗСУ звільнили кілька населених пунктів на східному березі річки Інгулець, змусивши російські сили відступити у напрямку Херсона. ВСУ також продовжували просуватися на південь уздовж Дніпра та розірвали дві російські наземні лінії зв'язку на півночі Херсонської області, змусивши росіян відступити на південь від кордону Херсонсько-Дніпропетровської області у напрямку Берислава.

ISW уточнює, що українська кампанія запобігає спробам Росії перекинути додаткові боєприпаси, резерви, мобілізованих людей та засоби оборони на передові позиції.

Крім того, українські сили продовжували просуватися у східній частині Харківської області на захід від Сватового, просуваючись за річку Оскол та все більше погрожуючи російським позиціям у Луганській області.

Російські джерела, на які посилається ISW, стверджували, що бої продовжуються в районі шосе Сватово-Кременна.

4 жовтня росіяни продовжували завдавати артилерійських, авіаційних та ракетних ударів на захід від Гуляйполя, у Дніпропетровській та Миколаївській областях. Також російські війська продовжили наземні атаки на Донеччині.

Читайте також на порталі "Коментарі" — Росія повністю закінчила оформлення анексії частини України: що тепер почне російський диктатор Путін — які неприємності готує ворог.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини