Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали ціль № 1 для росіян в Авдіївці
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали ціль № 1 для росіян в Авдіївці

Росіяни зібрали на Авдіївському напрямку понад 40 тисяч солдатів

30 жовтня 2023, 08:38
Поділіться публікацією:

Російські загарбницькі війська мають намір захопити Авдіївський коксохімічний завод, розташований на північ від міста. На сьогоднішній день це ключове завдання, яке російські командири ставлять солдатам. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інститут вивчення війни. у своєму прогнозі американські експерти посилаються на російських військкорів.

У США назвали ціль № 1 для росіян в Авдіївці

Авдіївка. Фото: з відкритих джерел

Так, представник Таврійського угруповання військ ЗСУ полковник Олександр Штупун 29 жовтня заявив, що Росія зараз має 40 тисяч особового складу на цьому напрямі та перекидає туди додаткові сили.

Український експерт Костянтин Машовець вважає, що там навіть понад 40 тисяч військових. За його словами, на Авдіївському напрямку діють підрозділи 12 окремої мотострілецької бригади, 16 окремого стрілецького полку мобілізаційного резерву, 22 окремого стрілецького батальйону мобілізаційного резерву, 11 окремого танкового батальйону, окремого мотострілецького батальйону, і три зведених резерв Російської армії) та підрозділи "Шторм З".

У той же час аналітики ISW зазначають, що російські військові підрозділи, ймовірно, неукомплектовані і можуть бути батальйонами, бригадами чи полками лише за назвою, маючи меншу чисельність, ніж це передбачається у їхніх ешелонах.

Як додається, ЗСУ, нібито, контратакували біля Авдіївського породного відвалу та біля Спартака.

Читайте також на порталі "Коментарі" — на кінець жовтня ситуація на фронтах російсько-української війни залишається складною. У той час, як ЗСУ просуваються вперед на лівому березі Херсонської області, росіяни, не зважаючи на втрати, штурмують наші позиції в районі Куп'янська та Авдіївки. За даними британської розвідки, саме на цьому напрямі агресор зазнав найбільших втрат за 2023 рік. Проте спроби оточити місто, яке є потужним укріпрайоном, продовжуються. Експерти проаналізували для видання "Коментарі" військову ситуацію на даний момент.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини