Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали ключову проблему українських сил
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали ключову проблему українських сил

Україна отримує недостатню кількість військової допомоги від країн Заходу.

17 вересня 2024, 08:25
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Здатність України захищатись від наступальних дій Росії та проводити наступи залежить від людських ресурсів та забезпечення західною зброєю. Україна вжила заходів та усуває перший фактор, тоді як другий залежить від країн Заходу і впливає на обороноздатність українських сил, вважають в американському Інституті вивчення війни (ISW).

У США назвали ключову проблему українських сил

Війна в Україні. Фото з відкритих джерел

Президент Володимир Зеленський в інтерв’ю CNN розповів, що Україні "потрібно 14 бригад, щоб бути готовими", однак з них лише чотири змогли оснастити зброєю, яка надходить від країн Заходу.

За словами Зеленського, Україна активно працює над нарощуванням виробництва власної зброї для компенсації недостатньої допомоги. Але саме через недостатнє забезпечення Заходу українські сили втрачають особовий склад.

"Україна вжила заходів для усунення нестачі людських ресурсів, але затримки та недостатність західної військової допомоги Україні продовжують обмежувати її здатність створювати ефективні бойові підрозділи, які можуть захищати критичні райони та кинути виклик ініціативі на театрі дій", — йдеться в аналізі ISW.

Українські сили частково розв'язали проблему браку артилерійських боєприпасів, використовуючи безпілотники FPV для боротьби з російською піхотою та технікою. Однак ці дрони не можуть повністю замінити артилерію. Україна збільшує виробництво 155-мм боєприпасів та бронетехніки, але ще не може виготовляти готові танки. США та союзники можуть підвищити ефективність українських військ, надавши більше бронетехніки, як-от M113, Bradley та танки. 

"Створення більшої кількості української піхоти без відповідного збільшення механізованої техніки суттєво не підвищить боєздатність України", — підсумовує Інститут вивчення війни.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у Казахстані заявили, що Україна втратила "добрий шанс" для закінчення війни.

Також "Коментарі" писали про ветерана війни, який вважає, що українські сили можуть покинути Курську область. 



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини