Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали фундаментальну помилку Путіна щодо продовження війни проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали фундаментальну помилку Путіна щодо продовження війни проти України

Аналітики ISW зазначили, що Путін думає, що може продовжувати війну проти України до нескінченності

16 травня 2024, 08:10
Поділіться публікацією:

Натиск, з яким росіяни вирушили проривати кордон у Харківській області, поступово знижується. Незважаючи на це, російський диктатор Володимир Путін применшив загрозу українських контрнаступів по всій лінії фронту і стверджує, що загарбники продовжать окупацію територій України. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни.

У США назвали фундаментальну помилку Путіна щодо продовження війни проти України

Володимир Путін. Фото: з відкритих джерел

"Обмежені російські наступальні операції на півночі Харківської області свідчать про те, що Путін та російське військове командування можуть оцінювати ризики, перспективи та строки наступальних операцій, виходячи з припущення, що російські війська зможуть просунутися на будь-якій ділянці фронту та закріпити будь-які досягнення без необхідності враховувати українські тактичні контратаки або значну українську контрнаступальну операцію у майбутньому", — зазначається у звіті.

Як пояснюють аналітики, це припущення Путіна, ймовірно, зроблено на основі кількох місяців поступового настання на сході України.

"Але цей розрахунок фундаментально неправильно оцінює тактичні можливості, які матимуть українські війська, коли американська допомога з безпеки почне надходити на фронт у значних обсягах", — зазначили в ISW.

Американські фахівці звернули увагу на те, щоб ЗСУ мали змогу проводити широкомасштабні контрнаступальні операції. Поки не буде ефективних контрударів з боку Києва, Путін, швидше за все, продовжуватиме вважати, що він може продовжувати наступальні операції до нескінченності і змушувати Україну до стратегічної оборони, доки не досягне своєї звичайної мети.

Читайте також на порталі "Коментарі" — чого не вистачає для ефективної мобілізації: чи ситуація зміниться.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Володимир

16 травня 2024, 07:30

Чергове пропагандонське фуфло


Новини