Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали двох людей, від яких залежить Путін у війні проти України
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали двох людей, від яких залежить Путін у війні проти України

Американські експерти вважають, що у війні проти України Путіну доводиться розраховувати на Євгена Пригожина та Рамзана Кадирова

8 листопада 2022, 07:28 comments1751
Поділіться публікацією:

Президент Росії Володимир Путін зобов'язаний зважати на думку фінансиста групи "Вагнер" Євгена Пригожина та чеченського лідера Рамзана Кадирова, оскільки їх формування стають кістяк його так званої "спецоперації" в Україні. Як повідомляє видання "Коментарі", таку інформацію озвучили в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У США назвали двох людей, від яких залежить Путін у війні проти України

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

Американські аналітики звертають увагу, що інформація про широкомасштабні провали російського військового керівництва набуває соціальної динаміки. Російські блогери заявили, що жінки, ймовірно, родички військових РФ та мобілізованих, привертають увагу до провального стану війни.

З початку часткової мобілізації наприкінці вересня ISW спостерігав численні випадки, коли дружини та матері російських військовослужбовців виступали на захист своїх родичів, які служили в армії, звертаючись до місцевих чиновників та відомих російських блогерів.

За висновком, нездатність Міноборони РФ належним чином вирішити ці системні проблеми та їх першопричини, ймовірно, посилюватиме соціальну напругу протягом усієї війни.

Фракція російських військових силовиків збільшує свій вплив частково для просування особистих інтересів у Росії та окупованій Україні, а не виключно для перемоги у війні.

Фінансист групи "Вагнер" Євген Пригожин підтвердив 6 листопада, що "Вагнер" відкриває у Курській та Білгородській областях навчальні та управлінські центри для народних ополченців, які функціонуватимуть поза Збройними силами Росії.

Інший член партії "силовиків", чеченський лідер Рамзан Кадиров, також намагається забезпечити собі бізнес-можливості на тлі російського вторгнення в Україну.

Український центр опору зазначає, що Кадиров та його польові командири розширюють бізнес-мережі на окупованих територіях.

Як зазначають аналітики, і Пригожин, і Кадиров залишаються незалежними фігурами в Росії через залежність Путіна від їхніх сил в Україні.

Російські журналісти часто запитують Пригожина про його амбіції щодо Кремля, які, незважаючи на його неодноразові заперечення, свідчать про те, що він створив у суспільстві уявлення про його можливий прихід до влади.

Такі дискусії розходяться із десятирічними позиціонуваннями Путіна як єдиного лідера для Росії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — окупанти перетасовують кадри у Маріуполі: хтось став новим гауляйтером.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини