Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали ціну просування росіян на Покровському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали ціну просування росіян на Покровському напрямку

ISW оновив цифри про втрати техніки РФ на Покровському напрямку

сьогодні, 07:47
Поділіться публікацією:

Російські окупаційні війська на Покровському напрямку протягом року втратили щонайменше п'ять дивізій бронемашин і танків. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни.

У США назвали ціну просування росіян на Покровському напрямку

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

"4 жовтня користувач X, який відслідковує візуально підтверджені втрати російської техніки та обладнання в Україні, підтвердив, що російські війська втратили 1 830 одиниць важкої техніки в Покровському районі з 9 жовтня 2023 року. Під час наступальних операцій у Покровському районі російські війська втратили загалом 539 танків (приблизно півтори дивізії) та 1020 бойових машин піхоти (приблизно чотири-п'ять мотопіхотних дивізій), при цьому українські війська знищили 381 танк та 835 бронемашин”, – йдеться у звіті.

Крім того, за його даними, російські війська також втратили 26 машин піхоти, 22 реактивні системи залпового вогню (РСЗВ), 11 артилерійських систем, що буксируються, і 92 неброньовані вантажівки.

При цьому з 6 вересня 2024 року війська країни-агресора втратили в Покровському районі 25 танків і 59 бронемашин (приблизно два батальйони механізованої техніки).

Аналітики ISW зазначають, що оскільки не всі втрати російської техніки візуально документовані, то фактична кількість втрат російської техніки в районі Покровська, ймовірно, набагато вища.

"З жовтня 2023 року російські війська просунулися всього на 40 км на авдіївсько-покровському операційному напрямку, і втрата більш ніж п'яти дивізій техніки заради таких тактичних успіхів не може продовжуватися нескінченно без фундаментальних змін у здатності Росії забезпечувати свою війну ресурсами", — кажуть експерти.

Як зазначають у ISW, у довгостроковій перспективі Росії, ймовірно, буде складно адекватно постачати свої частини бойовою технікою без переведення російської економіки на військові рейки та значного збільшення темпів оборонного промислового виробництва, чого президент Росії Володимир Путін досі намагався уникати.

Читайте також на порталі "Коментарі" — головна суть плану перемоги дуже проста — це масштабні соціальні протести в РФ та повернення Москви до поваги міжнародного права. Про це в ефірі загальнонаціонального телемарафону розповів радник глави Офісу президента Михайло Подоляк.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини