Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США назвали цілі Путіна в оголошенні різдвяного перемир'я
commentss НОВИНИ Всі новини

У США назвали цілі Путіна в оголошенні різдвяного перемир'я

Російський диктатор Путін сподівається перехопити ініціативу на полі бою

6 січня 2023, 07:20
Поділіться публікацією:

Рішення Путіна оголосити перемир'я на Різдво продиктоване не гуманітарними цілями. Насправді російський диктатор хоче такою ініціативою зіграти двома речами – виставити Україну в негативному світлі, адже країна відмовилася приймати умови Кремля і продовжить звільняти свою землю від загарбників. Другий момент – у такий спосіб Путін сподівається перехопити ініціативу на полях битв. Як передає "Коментарі", таку думку у своєму оновленому звіті висловили аналітики Інституту вивчення війни (ISW).

У США назвали цілі Путіна в оголошенні різдвяного перемир'я

Володимир Путін. Фото з відкритих джерел

У зведенні йдеться, що заява президента Росії Володимира Путіна про те, що російські війська проведуть 36-годинне перемир'я з 6 на 7 січня у зв'язку зі святкуванням Різдва Христового, на думку військових аналітиків, швидше за все, є інформаційною операцією, яка має на меті завдати шкоди. репутації України

Путін міг прагнути забезпечити 36-годинну паузу для російських військ, щоб надати можливість відпочити, відновити сили і переорієнтуватися для відновлення наступальних операцій на критично важливих ділянках фронту.

В ISW зазначають, що така пауза принесе непропорційну користь російським військам та почне позбавляти Україну ініціативи.

Обґрунтування Путіним припинення вогню на релігійних підставах додатково посилює ще одну російську інформаційну операцію, яка представить Україну як переважну релігійну групу і позиціонує Путіна як "справжнього захисника християнської віри".

Провінційний інформаційний простір російських військових блогерів відреагував на оголошення про припинення вогню з різким невдоволенням.

Також читайте на порталі "Коментарі" — Дмитро Медведєв розповів, який подарунок до Нового року Росія відправила країнам НАТО.

Також видання "Коментарі" повідомляло – путінське припинення вогню на Різдво: що задумав Кремль.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини