Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США модифікували HIMARS. Україна не в захваті від такого кроку
commentss НОВИНИ Всі новини

У США модифікували HIMARS. Україна не в захваті від такого кроку

Пентагон перед відправленням в Україну модифікував високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS. Американці прибрали важливу функцію з установок HIMARS.

7 грудня 2022, 14:45
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Американське видання The Wall Street Journal стверджує, що американські модифікували пускові установки HIMARS і таким чином знизили їх бойові можливості. Про це повідомляє портал "Коментарі" з посилання на WSJ.

У США модифікували HIMARS. Україна не в захваті від такого кроку

Високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS. Фото: з відкритих джерел

З червня Україна почала отримувати високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS, які одразу показали свою користь та ефективність в боях. Таким чином ЗСУ змогли відкрити нові можливості у боротьбі проти Російської Федерації. Наразі США передали 20 пускових установок HIMARS.

Як повідомляє видання WSJ з посиланням на джерела в адміністрації президента США, передані системи HIMARS мають певний недолік. Пентагон таємно модифікував пускові установки, щоб вони не могли запускати ракети ATACMS.

Високомобільні артилерійські ракетні системи HIMARS можуть використовувати кілька типів боєприпасів. В Україну в основному відправляли снаряди з дальністю ураження противника до 80 км. Попри це Зеленський кілька разів наголошував, що Україні потрібні ракети ATACMS, які можуть влучати в ціль на відстані до 300 км.

Пентагон не бажає виконувати ці запити, побоюючись, що Україна використає ракети ATACMS для нападу на цілі на території Росії. На думку американців це призведе до ескалації бойових дій.

Через це Пентагон перестрахувався й виключив можливість запуску ракет ATACMS з пускових установок HIMARS. Адже Україна могла такі ракети закупити в інших країнах.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що Польща таємно передавала зброю для України.

Також "Коментарі" писали про українського командира, який вдячний росіянам на фронті.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини