Головна Новини Суспільство Війна з Росією У США лаконічно пояснили, чому відмовляються передати Україні танки Abrams
commentss НОВИНИ Всі новини

У США лаконічно пояснили, чому відмовляються передати Україні танки Abrams

У США заявили, що зараз "просто немає сенсу" передавати Україні танки Abrams

20 січня 2023, 08:07
Поділіться публікацією:

Надання Україні американських танків M1 Abrams "просто не має сенсу". Як передає портал "Коментарі", таку заяву зробила заступник представника Пентагону Сабріна Сінгх. Слова Сінгх цитує CNN.

У США лаконічно пояснили, чому відмовляються передати Україні танки Abrams

Танки Abrams. Фото: із відкритих джерел

В оборонному відомстві США уточнили, головна причина, чому США не готові надати Україні танки Abrams у тому, що це буде марний крок. Адже по-перше. Україна не зможе самостійно обслуговувати цю техніку, а по-друге, українські військові на сьогоднішній день не навчені працювати на ній і на їхню підготовку потрібен досить тривалий час.

Сабріна Сінгх також відреагувала на заяву про те, що німецькі танки не надійдуть до України, поки на цей крок не піде Вашингтон. Сінгх наголосила, що орієнтуватися у цьому питанні на США неправильно. І рішення надати Україні танки чи ні – це виключно прерогатива влади Німеччини.

У Пентагоні наголосили, що продовжать працювати з іншими партнерами, щоб зрозуміти, що ще можна надати Україні для зміцнення української армії.                                                                    

Варто зазначити, що вже досить тривалий час українське керівництво активно закликає союзників надати танки Leopard 2 німецького виробництва, але жодна країна, яка має ці танки, не може це зробити, доки згоду не дасть Німеччина як виробник цієї військової техніки.

Читайте також на порталі "Коментарі" — зустріч Блінкена та Чавушоглу: головні підсумки – як зміниться політика Туреччини.

Також видання "Коментарі" повідомляло – Китай виступив категорично проти постачання Заходом зброї Україні: у Києві вже відповіли.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини