Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Шойгу заявили про початок великого контрнаступу ЗСУ
commentss НОВИНИ Всі новини

У Шойгу заявили про початок великого контрнаступу ЗСУ

Стверджується, що глава Генштабу РФ Герасимов опинився на передовій, де наступали ЗСУ

5 червня 2023, 08:38 comments11668
Поділіться публікацією:

Вранці в неділю, 4 червня, ЗСУ розпочали великомасштабний наступ на п'яти ділянках фронту на "Південно-Донецькому напрямку", задіявши одразу 8 батальйонів. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в повідомленні Міноборони Росії.

У Шойгу заявили про початок великого контрнаступу ЗСУ

Спікер російського Міноборони Ігор Конашенков. Фото: з відкритих джерел

Спікер російського Міноборони Ігор Конашенков заявив, що Генштаб ЗСУ дав команду атакувати підрозділам, які раніше вважалися стратегічними резервами, задіявши дві бригади – шість механізованих та два танкові батальйони.

"Метою противника був прорив нашої оборони на найбільш уразливій, на його думку, ділянці фронту. Своїх завдань противник не досяг, успіху не мав", — стверджує Конашенков.

У країні-агресорі звітують, що нібито російські окупанти своїх позицій не залишили і зуміли ліквідувати сотні військових ЗСУ, а також знищити десятки танків, БМП і бойових бронемашин.

Читайте також на порталі "Коментарі" – координатор Ради нацбезпеки зі стратегічних комунікацій США Джон Кірбі запевняє, що Штати задовольнили потреби України для проведення контрнаступу. Президент України Володимир Зеленський в інтерв'ю The Wall Street Journal також заявив, що Україна вже готова до контрнаступу. При цьому уточнив, що не знає скільки часу це займе – і яку ціну ми заплатимо. І наголосив, що Україні потрібні додаткові системи Patriot (за якими активно полюють росіяни) – для захисту як цивільних, так і військових на передовій. Угорський прем'єр Віктор Орбан вже відкрито грає на боці Росії, заявляючи про необхідність не допустити контрнаступу ЗСУ. Про що говорить черговий інформаційний шквал навколо наступних операцій України? Що важливо розуміти тут і нам, і нашим партнерам, і нашим ворогам – явним і не особливо? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини