Головна Новини Суспільство Війна з Росією У СБУ розповіли, яке завдання Кремля вагнерівці виконують у Білорусі
commentss НОВИНИ Всі новини

У СБУ розповіли, яке завдання Кремля вагнерівці виконують у Білорусі

За розвідданими СБУ, росіяни готують теракт у Білорусі та спробують втягнути Мінськ у війну

4 серпня 2023, 13:40 comments6538
Поділіться публікацією:

Росія все ще не втратила надії втягнути Білорусь у війну. Саме з цією метою були перекинуті найманці ПВК "Вагнера" на територію Білорусі. Спроба втягнути сусідню країну у повномасштабну війну проти України відбудеться після можливого теракту на Мозирському НПЗ. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться у зведенні СБУ.

У СБУ розповіли, яке завдання Кремля вагнерівці виконують у Білорусі

Вагнеровці. Фото: з відкритих джерел

"СБУ здобула розвіддані, які свідчать про підготовку росіянами масштабної провокації "під чужим прапором" на стратегічному об’єкті Білорусі — Мозирському нафтопереробному заводі", — йдеться в повідомленні.

Ця російська ДРГ має вчинити провокацію на НПЗ, вдаючи із себе "українських диверсантів". У скоєному РФ планує звинуватити Україну, щоб таким чином вкотре спробувати втягнути Мінськ у повномасштабну війну проти нашої держави.

"Інформацію про запланований у Білорусі теракт співробітники Служби безпеки отримали з кількох джерел. Зокрема, зі свідчень військовослужбовця ЗС РФ, якого українські захисники взяли у полон на Запорізькому напрямку", — додали в СБУ.

Також кіберфахівці СБУ відновили та проаналізували інформацію на мобільному телефоні полоненого рашиста.

Серед іншого встановлено, що раніше він брав участь у бойових діях проти Сил оборони на півдні України, а нещодавно йому дали вказівку передислокуватися до білорусі як учасник приватної військової компанії "Вагнера".

"Уже на етапі зміни місця служби російський військовий отримав інформацію про "спеціальну місію" на Мозирському НПЗ. У його телефоні кіберфахівці СБУ знайшли видалену листування з іншими виконавцями, знімки об’єкта та окрему інформацію щодо операції", — додали в відомстві.

Читайте також на порталі "Коментарі" — про що говорять нові заяви Лукашенка — чому світ мляво реагує на витівки вагнерівців.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
Джерело: https://t.me/SBUkr/9169
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини