Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Румунії виступили з заявою про уламки російських дронів на своїй території
commentss НОВИНИ Всі новини

У Румунії виступили з заявою про уламки російських дронів на своїй території

Румунія засудила жахливі російські напади на Україну та підтвердила, що російський безпілотник впав на території їх країни.

25 липня 2024, 14:33
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

У Повітряних силах України заявили, що три російські безпілотники залетіли на територію Румунії під час російської атаки Одеської області. У Румунії підтвердили інформацію та заявили, що виявили уламки російських дронів.

У Румунії виступили з заявою про уламки російських дронів на своїй території

Очільниця МЗС Румунії Лумініца Одобеску. Фото з відкритих джерел

Міністерка закордонних справ Румунії Лумініца Одобеску підтвердила, що російські дрони залетіли на румунську територію. Одобеску назвала чергові атаки Росії жахливими та засудила дії РФ.

"Росія здійснила більш жахливі напади на українську цивільну інфраструктуру. На території Румунії виявлено уламки. Ми повідомили та координуємо з нашими союзниками з цього приводу. Румунія рішуче засуджує ці безвідповідальні дії", — сказала Одобеску

Нагадаємо, що генерал-лейтенанта Повітряних сил Микола Олещук заявив про збиття 25 російських безпілотників під час атаки РФ в ніч на 25 липня. За його словами ще три російські дрони було втрачено локаційно, коли вони перетнули кордон з Румунією.

Зазначимо, що вранці, 24 липня українські моніторингові канали також повідомляли, що російські дрони перетнули румунський кордон та зникли з поля зору. Міністерство оборони Румунії відреагувало на інцидент та заявило про початок операції з пошуку уламків російських безпілотників. Крім того, як заходи безпеки в прикордонних регіонах Румунії вмикались сирени тривоги, а також злітали винищувачі.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що у США відреагували на інцидент з російським дроном, який впав на територію Румунії та запропонували свою допомогу країні НАТО.

Також "Коментарі" писали про те, що минулого року, коли російський безпілотник впав у Румунії, країна НАТО заявила, що він не становив прямої військової загрози.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини