Головна Новини Суспільство Війна з Росією З'явилась перша реакція Румунії на російський безпілотник, який міг впасти на їх території
commentss НОВИНИ Всі новини

З'явилась перша реакція Румунії на російський безпілотник, який міг впасти на їх території

Міноборони Румунії почало пошуки російського безпілотника, який під час атаки по Україні міг потрапити на територію країни НАТО.

24 липня 2024, 11:10 comments7140
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Міністерство оборони Румунії прокоментувало можливість падіння російського безпілотника на території їх країни та заявили про пошуки деталей від російського дрона. Про це повідомляє портал "Коментарі. Одеса".

З'явилась перша реакція Румунії на російський безпілотник, який міг впасти на їх території

Уламки російського дрона. Фото з відкритих джерел

В ніч на 24 липня Росія здійснила масовану атаку безпілотниками південних територій України, зокрема дрони фіксувались на Одещині. За інформацією моніторингових каналів та румунських ЗМІ, один з російських безпілотників міг впасти на території Румунії – країни НАТО.

На цю інформацію відреагували в Міноборони Румунії та оголосили про початок пошуку можливих уламків російських дронів на території країни.

"Міністерство національної оборони розпорядилося про проведення розслідувань на місцях, поблизу Плауру, для пошуку можливих предметів, які впали на національну територію, пошуки триватимуть протягом дня", — йдеться у заяві оборонного міністерства Румунії.

Крім того Міноборони Румунії повідомили, що через російську атаку українських територій посилили моніторинг та спостереження за власним повітряним простором, а також підняли у повітря два винищувачі F-16.

Нагадаємо, що Росія 24 липня завдала удару по Ізмаїльському району Одещини. Дрони влучили у припортову інфраструктура та багатоквартирний житловий будинок. Через російську атаку двох людей було госпіталізовано.

ЗСУ повідомили, що загалом Росія застосувала 23 ударних дрони з яких Сили оборони знищили 17, більшість на території Одеської області.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що через російські дрони країна НАТО застосувала повітряну тривогу для сповіщення населення про небезпеку.

Також "Коментарі" писали про те, що Румунія не хоче передати Україні установку ЗРК Patriot, адже хоче мати засоби для захисту свого повітряного простору.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини