Головна Новини Суспільство Війна з Росією У російському полоні щонайменше 20 тисяч цивільних, - Лубінець
commentss НОВИНИ Всі новини

У російському полоні щонайменше 20 тисяч цивільних, - Лубінець

Ця цифра сформована на результатах звернень родичів, тому насправді їх може бути набагато більше

17 квітня 2023, 20:20
Поділіться публікацією:

Про це в інтерв’ю Українській правді розповів уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець, пишуть "Коментарі".

У російському полоні щонайменше 20 тисяч цивільних, - Лубінець

Росія утримує у полоні понад 20 тис. цивільних українців

"Повернення цивільних осіб – важкий трек. Якщо ми запитуємо великі обміни наших військовополонених, нам починають пропонувати наших цивільних. Ми на це точно не підемо. Ми шукаємо інші варіанти", — каже уповноважений з прав людини.

За його словами, загальна кількість цивільних заручників, яких зараз утримує Російська Федерація, просто шалена.

Я можу назвати кількість лише тих, хто офіційно звернувся до мене з-поміж їхніх родичів: ця цифра понад 20 тисяч осіб, — каже Лубінець. — Але насправді вона є більшою. Бо поки під окупацією частина Херсонської області, Запорізької, вся Донецька, Луганська області і весь наш Крим, то, зрозуміло, що родичі, які там перебувають, вони до нас не звертаються. Навіть маючи технічну можливість через інтернет, вони просто бояться".

За його даними така непевність викликана тим, що люди розуміють, що навіть просте звернення до українського омбудсмена буде використане російською окупаційною владою як підстава для того, щоб затримати, звинуватити у шпигунстві і поповнити обмінний фонд.

хвалюючи будь-яке рішення, я ставлю собі три риторичні запитання. Перше: "Чи буде конкретний результат від такої роботи для громадян України?". Друге: "Чи не будуть порушені національні інтереси нашої держави?". Третє: "Чи не порушить це принцип незалежності інституції, яку я очолюю?" – пояснює Лубінець.

За його словами, спілкування з різними установами, в тому числі з Офісом президента і безпосередньо з президентом, є, по-перше, прямою задачею і мандатом. А ще, каже, все розглядає через призму поновлення прав громадян України.

Читайте також на сайті "Коментарі" – Пригожин цинічно відповів на шокуючі зізнання своїх найманців про вбивство дітей в Україні.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини