Головна Новини Суспільство Війна з Росією У російській армії намітилася серйозна проблема: британська розвідка розкрила деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У російській армії намітилася серйозна проблема: британська розвідка розкрила деталі

Британські розвідники фіксують у російській армії рекордне дезертирство з початку війни

24 квітня 2024, 11:17
Поділіться публікацією:

Дезертирство мобілізованих із російської армії досягло рекордного рівня. Найбільше зареєстровано в Московській області. Як передає портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому зведенні Міністерства оборони Великобританії у Twitter.

У російській армії намітилася серйозна проблема: британська розвідка розкрила деталі

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

Британська розвідка зазначає, за інформацією незалежної російської медіагрупи "Медіазону", у березні 2024 року російські військові суди засудили рекордну кількість 684 військовослужбовців РФ за дезертирство. Загальна кількість випадків з моменту "часткової" мобілізації у вересні 2022 становить 7400, при цьому в Московській області зареєстровано найбільшу кількість випадків — 496.

За даними британської розвідки, багато солдатів, яких вистежили і передали військовому суду, засуджено до умовних термінів і повернуто у свої частини та на передову. Водночас кількість запитів щодо надання притулку в західних країнах від громадян Росії, які ухиляються від військової служби, досягла рекордного рівня.

"Російські солдати, зокрема насильно завербовані під час часткової мобілізації у вересні 2022 року, повинні залишатися на військовій службі на невизначений термін з малою ймовірністю демобілізації", — зазначають у Міноборони Британії.

Читайте також на порталі "Коментарі" — британська розвідка повідомляє зафіксований щонайменше один епізод, коли Росія втратила при запуску свою найкращу ракету. Несправність могла бути спричинена проблемами у виробництві через санкції.

Також видання "Коментарі" повідомляло – у британській розвідці розповіли, як російський диктатор Володимир Путін дякує бізнесменам, які підтримали війну.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини