Головна Новини Суспільство Війна з Росією У російських регіонах почали масово розсилати повістки
commentss НОВИНИ Всі новини

У російських регіонах почали масово розсилати повістки

У більш ніж тридцяти регіонах

16 березня 2023, 15:39
Поділіться публікацією:

Як мінімум, у 35 російських регіонах оголошено про роздачу повісток та початок військових зборів. Про це повідомляють "Коментарі" з посиланням на DW, яке передає інформацію керівника правозахисної організації "Агора" Павла Чікова.

У російських регіонах почали масово розсилати повістки

Це все, що лишається від багатьох рашистів в Україні

Як розповів правозахисник, повістки у військкомат приходять громадянам РФ нібито для "актуалізації даних військового обліку" або із запрошенням пройти військові збори.

"Це поки що не друга хвиля мобілізації", — наголошує Чіков, який посилається у своїй публікації на дані з відкритих джерел, наприклад, заяву уряду Тюменської області, а також на публікації регіональних ЗМІ та в інтернет-пабликах.

Як зазначає правозахисник, "найбільше питань викликають повістки на військові збори, які можуть проводитися лише після указу президента", проте такого указу не було або його не було опубліковано. У зв'язку із чим закликати запасників на військові збори незаконно, пише Чіков.

У свою чергу, видання "Нова газета Європа" підтверджує, що повістки дійсно роздають, наводячи як підтвердження скан повістки, яку отримав їх кореспондент у свою московську поштову скриньку.

Федеральна розвідувальна служба Німеччини (BND) повідомляла, що восени 2022-го в Росії було мобілізовано близько 300 тисяч людей. За словами голови BND Бруно Каля, "подальший мобілізаційний потенціал Росії — резерв до мільйона людей, якщо в Кремлі вважатимуть це за необхідне".

За даними Бі-бі-сі, російських мобілізованих використовують для так званих "м'ясних штурмів" — масових піхотних атак українських укріпрайонів. При цьому штурмуючі, як правило, не мають досвіду та артилерійської підтримки. Як наслідок, втрати серед них жахливі. Їх експерти оцінюють, як 1:7, на користь України.

Через високі втрати РФ має намір до травня поставити під рушницю ще 400 тисяч осіб.

Колишній заступник Генштабу України Ігор Романенко пояснив, що така тактика називається у військовому мистецтві екстенсивною та обумовлена малою технологічністю ЗС РФ. Чим менше високоточних та ефективних озброєнь, тим більше країна намагається компенсувати цю нестачу великою кількості піхоти, яку "витрачають" не шкодуючи.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини