Головна Новини Суспільство Війна з Росією У росіян знову паніка: два літаки НАТО проводять розвідку на кримському напрямку
commentss НОВИНИ Всі новини

У росіян знову паніка: два літаки НАТО проводять розвідку на кримському напрямку

Окупанти побоюються нових ударів по військових об'єктах у Криму

26 липня 2024, 15:00
Поділіться публікацією:

Два літаки НАТО прибули до Румунії для розвідки на кримському напрямку. Із цього приводу у ворожих інформаційних каналах РФ почалася хвиля занепокоєння. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Telegram-канал "Кримський вітер".

У росіян знову паніка: два літаки НАТО проводять розвідку на кримському напрямку

Літаки НАТО в Румунії для розвідки. Фото: із відкритих джерел

За даними порталу відстеження авіаперельотів Flightradar, літак Королівських ВПС Великобританії Boeing RC-135W Rivet Joint із позивним RRR7224 злетів з авіабази Воддінгтон у Великобританії.

Також на повітрі біля узбережжя Румунії патрульний протичовновий літак Boeing P-8A Poseidon ВМС США, який прибув з авіабази НАТО Сігонелла на Сицилії.

"Z-пабліки навперебій кричать, що RC-135 прибув для контролю результатів удару по аеродрому в Новофедорівці. Це, можливо, так. Також навперебій верещать, що саме цей літак "наводив українські ракети на аеродром". А ось це неправда", — йдеться у повідомленні.

Як пояснює моніторингова група, для наведення ракет потрібно перебувати в повітрі, а британський розвідник був над Чорним морем 24 липня — проводив розвідку.

"З початку війни західні розвідки діляться інформацією з Україною у режимі реального часу", — пояснюють у повідомленні.

Зазначимо, що сьогодні вранці повідомлялося, що ніч для окупантів у Криму пройшла дуже і дуже неспокійно. У пабліках повідомлялося про сильні вибухи на аеродромі "Саки" у Новофедорівці.

Пізніше цю інформацію підтвердили у Генштабі ЗСУ. Вночі проти 26 липня підрозділи ракетних військ Збройних сил України у взаємодії з іншими складовими Сил оборони в рамках єдиного задуму завдали удару по аеродрому "Саки" у тимчасово окупованому Криму.

Це один із оперативних аеродромів, які використовуються РФ для контролю повітряного простору, зокрема акваторії Чорного моря, та завдання ударів авіаційними засобами поразки українською територією.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини