Головна Новини Суспільство Війна з Росією У росіян великі втрати під Авдіївкою – в ISW озвучили прогноз, чи припиниться наступ
commentss НОВИНИ Всі новини

У росіян великі втрати під Авдіївкою – в ISW озвучили прогноз, чи припиниться наступ

Аналітики ISW стверджують, що РФ перекидає під Авдіївку нові сили, незважаючи на великі втрати

23 жовтня 2023, 08:05
Поділіться публікацією:

Росіяни зазнають великих втрат у живій силі та техніці недалеко від Авдіївки. Але це не зупиняє супротивника. Російське командування продовжує перекидати додаткові війська на Авдіївський напрямок. Отже, ворог не відмовився від мети – оточити та захопити місто. Як повідомляє портал "Коментарі", про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

У росіян великі втрати під Авдіївкою – в ISW озвучили прогноз, чи припиниться наступ

Російські війська. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики зазначають, що останній масований штурм позицій ЗСУ поблизу Авдіївки стався 19-20 жовтня. Тоді окупанти не зуміли досягти бажаного успіху, зазнали великих втрат і були змушені відступити, але не відмовитися від мети продовжувати штурми через якийсь час.

Аналітики пишуть, виходять із заяв російських воєнків 22 жовтня обстановка на Авдіївському напрямку не зазнала суттєвих змін. Швидше за все, припускають у ISW, росіяни використовують паузу для підготовки нових штурмів.

Експерти наголошують, виходять із тих проблем, які сьогодні виникли у росіян під час наступу на Авдіївку можна провести паралелі з літнім контрнаступом ЗСУ на південному напрямку, де українські сили також не зуміли оперативно зробити глибокий прорив, зіткнувшись із низкою труднощів.

Американські фахівці зазначають, що поки що важко сказати, чи зуміють російські окупанти виявити гнучкість, адаптувавшись до нових реалій, як це зробили українці, і продовжити наступ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — росіяни останні два тижні різко активізувалися на фронті. Ідуть масовані атаки на Авдіївку, а також на Лімано-Куп'янському напрямі. І хоча в Інституті вивчення війни (ISW) зазначають, що агресор не досяг значних успіхів, незважаючи на величезні ресурси, а в Білому домі також вважають прогрес окупаційних військ мізерним, ситуація явно ускладнилася для Сил оборони України. Про що свідчить нинішня ситуація на фронті? Як події можуть розвиватись далі, зокрема в ракурсі підтримки України з боку союзників? Видання "Коментарі" із цими питаннями звернулося до експертів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини