Головна Новини Суспільство Війна з Росією У росіян є поступ уперед, готують нові атаки: подробиці від ISW
commentss НОВИНИ Всі новини

У росіян є поступ уперед, готують нові атаки: подробиці від ISW

За даними ISW, російські війська просунулися на Куп'янському напрямку, перегруповуються та посилять атаки

23 листопада 2023, 08:40 comments3438
Поділіться публікацією:

22 листопада російські окупаційні війська продовжили наземні атаки вздовж лінії Куп’янськ-Сватове-Кремінна. Геолокаційні кадри підтвердили настання окупантів. Росіяни зуміли просунутися на схід від Синьківки (8 км на північний схід від Куп'янська). Також росіяни завершують перегрупування сил і невдовзі можуть посилити темпи наступальних дій у цьому районі. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У росіян є поступ уперед, готують нові атаки: подробиці від ISW

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Американські аналітики цитуючи повідомлення російського військового блогера зазначають, що російські війська трохи просунулися в районі Серебрянського лісу (10 км на південний захід від Кремінної). При цьому в ISW наголошують, що не знайшли візуальних доказів цього твердження.

Генштаб України повідомив, що російські війська безуспішно атакували поблизу Синьківки та Іванівки (20 км на південний схід від Куп'янська), на північний схід та схід від Петропавлівки (7 км на схід від Куп'янська), а також у напрямку Сіверська (19 км на північ) південь від Кремінної).

Окрім цього, український військовий оглядач Костянтин Машовець оцінив, що російські війська на Куп'янському напрямку завершують перегрупування сил і незабаром можуть серйозно посилити темпи наступальних дій у цьому районі.

Читайте також на порталі "Коментарі" — російсько-українська війна вийшла на новий рівень, дедалі явніше переходячи у довгостроковий конфлікт. Представник Ради нацбезпеки США Джон Кірбі наголошує, що, якщо не допомагати Україні, агресія РФ лише зростатиме. Із викликом вже для наступних поколінь. Самі росіяни особливого цього і не приховують, висуваючи територіальні (і не лише) претензії до тих чи інших держав. А президент України Володимир Зеленський дає зрозуміти, що не готовий до "мирного плану" російською мовою, який передбачає згоду з окупацією наших територій. Та й українське суспільство, згідно з опитуваннями, виступає проти того, щоб відмовитися від частини території навіть задля вступу України до НАТО. Експерти проаналізували спеціально для порталу "Коментарі" останні тенденції у ракурсі російсько-українського протистояння.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини