Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії зупинилася стратегічна магістраль: причина
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії зупинилася стратегічна магістраль: причина

На БАМі стався вибух, внаслідок якого зупинився рух на залізниці

30 листопада 2023, 18:48
Поділіться публікацією:

У Бурятії вночі стався вибух у Північномуйському тунелі на Байкало-Амурській магістралі. Про це повідомляють "Коментарі".

У Росії зупинилася стратегічна магістраль: причина

На БАМі відбувся вибух

У вантажного поїзда, що проходив тунелем, спалахнув вагон.

"Суспiльне" з посиланням на джерела повідомляє, що це була операція СБУ спільно з місцевим рухом Опору.

"Фактично це єдиний серйозний шлях залізничного сполучення між Росією та Китаєм. І зараз цей шлях, який використовується Росією у тому числі і для військових поставок, паралізований", — розповів співрозмовник "Громадське".

Байкало-Амурська магістраль (БАМ) — залізниця, що проходить через Східний Сибір та Далекий Схід Росії, протяжністю 4324 км. Одна із найбільших залізничних магістралей у світі. Вона проходить приблизно за 610—770 км на північ від Транссибірської магістралі та паралельна їй. Більшість магістралі прокладено у зоні вічної мерзлоти. БАМ перетинає одинадцять повноводних рік і проходить через 7 великих гірських хребтів. БАМ майже на 500 км коротший за Транссиб на ділянці від Тайшета до морського порту Ваніно. Його стратегічною перевагою перед Транссибом є проходження лінії в глибині країни, на відстані 700—1000 км від державного кордону.

Залізнична магістраль, що стала одним із найдорожчих інфраструктурних проектів в історії СРСР, мала допомогти освоєнню природних багатств тих областей, якими вона була прокладена.

Тим часом, окупанти придумали новий спосіб "інтеграції" захоплених територій України. Губернатори Воронезької та Ростовської областей уклали угоду про утворення співдружності "Донбас" з Леонідом Пасічником та Денисом Пушиліним.

Прем'єр Словаччини зробив заяву про нормалізацію відносин із РФ. Прем'єр Словаччини почав мріяти про нормалізацію відносин із РФ.

А в списку з'явилося несподіване ім'я: названо претендентів на гравця місяця в АПЛ.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!

Ігор

30 листопада 2023, 19:06

В Інтернеті кажуть, що це не основний шлях. Це черговий мікро-успіх, який зовсім не впливає на хід війни, так само, як невеличкі руйнування авто-гілки Кримського мосту, в той час, як основний вантажопотік йде ж/д-гілкою Кримського мосту. Юдей Ротенберг ще і заробляє. Пропаганда Божих шахраїв найбільш вправна в світі, про це мова і у Біблії. І приклади у Германії Гітлера і можливість виборів нашого самопроголошеного корумпованого Фюрера. Дали можливість поговорити. Але всюди йшло доповнення: 90% не підтримують виборів під час війни. Так у голові кожного створювалась думка, що тільки він один, як біла ворона, бажає позбутись цієї Хунти, а вся країна згодна до покори років з 10.


Новини