Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії знову марять створенням 15-кілометрової "буферної зони": в яку область хочуть вторгнутися
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії знову марять створенням 15-кілометрової "буферної зони": в яку область хочуть вторгнутися

Американські експерти вважають, що війська РФ можуть активізувати зусилля із захоплення Куп'янська

10 січня 2024, 08:18
Поділіться публікацією:

Спікери путінського режиму знову відновили заклики до широкомасштабної наступальної операції у Харківській області для створення "буферної зони" з Бєлгородською областю. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому огляді Інституту вивчення війни (ISW).

У Росії знову марять створенням 15-кілометрової "буферної зони": в яку область хочуть вторгнутися

Війна в Україні. Фото: з відкритих джерел

Американські фахівці зазначили, що така риторика звучить незважаючи на ймовірну нездатність російських військових провести операцію із захоплення значної території у Харківській області у найближчій перспективі.

У звіті йдеться про те, що прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив 9 січня, що російські війська зроблять усе можливе, щоб не допустити обстрілів Бєлгородської області з боку України.

Російські джерела, скориставшись коментарем Пєскова, закликали російські війська створити "буферну зону" глибиною до 15 кілометрів у Харківській області, щоб відсунути українські РСЗВ та артилерію від кордону з Бєлгородською областю.

Аналітики нагадали, що російські ультранаціоналісти регулярно закликали до подібної операції влітку 2023 року на тлі широкого невдоволення транскордонними рейдами проукраїнських сил до Бєлгородської області. ISW вважає, що російське вторгнення на 15 кілометрів завглибшки і кілька сотень кілометрів завширшки було б масштабною операцією, яка зажадала б угруповання сил, набагато більших і значно кращих за ресурси, ніж війська, які зосереджені вздовж усього кордону з Україною, а найменше — у Бєлгородській області.

ISW вже оцінював, що російські війська можуть активізувати зусилля щодо захоплення Куп'янська Харківської області протягом найближчих тижнів, і що російське угруповання на Куп'янському напрямку виглядає більш пристосованим для проведення інтенсивних наступальних дій, ніж будь-де в Україні або вздовж кордону. Російські військові поки що здатні провести лише тактичні дії в Харківській області.

Читайте також на порталі "Коментарі" — що відбувається взимку на фронті: хто і в чому має перевагу.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини