Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії заявили, що «тактично залишили» український населений пункт
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії заявили, що «тактично залишили» український населений пункт

Українські сили вдало тиснуть на російських окупантів та змушують пропагандистів вигадувати нові терміни для ситуації на фронті.

6 вересня 2023, 09:42
Автор:
avatar

Slava Kot

Поділіться публікацією:

Керівник окупантів у Запорізькій області Євген Балицький прокоментував ситуацію з відступом росіян з селища Роботине, яке у кінці серпня деокупували ЗСУ. Окупант заявив про тактичних хід російської армії.

У Росії заявили, що «тактично залишили» український населений пункт

Колаборант Євген Балицький. Фото з відкритих джерел

В ефірі пропагандистського шоу Соловйова Євген Балицький розповів, як армія РФ "тактично залишила" українське село.

"Російська армія тактично залишила цей населений пункт, тому що триматися на голій площині, коли немає можливості повністю вкопатися, загалом не є доцільним", — заявив Балицький та додав, що росіяни пішли за горби.

За словами Балицького селище Роботине залишилось лише на карті, адже всі будинки були фактично знищені. Керівник окупаційної адміністрації Запорізької області стверджує, що російські сили зайняли висоти, а ЗСУ знаходяться в низинах, що влаштовує армію РФ.

Нагадаємо, що 23 серпня над Роботине було піднято український прапор, а 28 серпня заступник Міноборони Ганна Маляр оголосила про звільнення населеного пункту. Українська чиновниця у своїх звітах вказує на поступове та успішне просування сил ЗСУ на південь.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, скільки населених пунктів деокупувала Україна за час літнього етапу контрнаступу. За перші три місяці контрнаступу ЗСУ змогли звільнити кілька сіл у Донецькій, Запорізькій областях та вийшли до першої лінії захисту росіян, яку також називають "лінією Суровікіна".

Також "Коментарі" писали, що Росія змінює свої плани. Міністр оборони РФ Сергій Шойгу зробив заяву щодо скасування масштабних військових навчань.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини