Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії затримали "народного губернатора" Донбасу
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії затримали "народного губернатора" Донбасу

Лідера сепаратистського руху в Донецьку в 2014 році Павла Губарєва затримали в Москві після проведення одиночного пікету на підтримку Ігоря Стрєлкова-Гіркіна

21 липня 2023, 20:27
Поділіться публікацією:

Сьогодні Міщанський суд Москви заарештував на два місяці, до 18 вересня, лідера "Клубу розсерджених патріотів" Ігоря Гіркіна, який у 2014 році разом зі своїми соратниками кілька місяців утримував український Слов'янськ, а після виходу з нього обійняв посаду "міністра оборони ДНР". Зараз ФСБ звинувачує його в "екстремізмі" — кількома днями раніше він дозволив собі розв'язно критикувати Путіна. Про це повідомляють "Коментарі".

У Росії затримали "народного губернатора" Донбасу

Пікет Губарєва на підтримку Стрєлкова

Ігор Гіркін-Стрєлков, який не приховував своєї ненависті до України та її державності, і раніше критикував Кремль за недостатню, на його думку, жорсткість та рішучість у війні проти України. Він критикував і міністра оборони РФ Шойгу, і ватажка ПВК "Вагнер" Пригожина, і главу РФ Путіна.

Проте, за словами його адвоката Олександра Молохова, справу проти Стрєлкова порушили через два пости в телеграмі, опубліковані 25 травня 2023 року. У них він "висловив думку щодо проблематики, пов'язаної з Кримом, і з приводу того, що не платять військовослужбовцям 105 та 107 десантних полків",

Ігор Гіркін просив суд помістити його під домашній арешт, посилаючись на стан здоров'я, але суд ухвалив інше рішення – два місяці у СІЗО.

Підтримати колишнього "лідера Новоросії" прийшов інший учасник сепаратистського руху 2014 року – Павло Губарєв, якого на проросійському мітингу у Донецьку 1 березня 2014 року обрали "народним губернатором" Донецької області. Після проведення одиночного пікету на підтримку Стрєлкова його затримала поліція.

Нагадаємо, що після початку широкомасштабного вторгнення РФ в Україну Губарєв у званні рядового воював проти ЗСУ, а Стрєлков-Гіркін намагався приєднатися до російської окупаційної армії, але був висланий із зони бойових дій.

Тим часом, юристи пояснили ставлення Лондона до рашиста, який закликав вбивати українських дітей.

Можливо, Залужний уже готує у Криму поле бою для деокупації.

А польська армія йде на схід.



Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини