Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії закінчуються в’язні для війни в Україні: Кремль шукає людський ресурс в чотирьох країнах
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії закінчуються в’язні для війни в Україні: Кремль шукає людський ресурс в чотирьох країнах

Путін хоче уникнути нової хвилі мобілізації в Росії. Спочатку російському диктатору це вдавалось завдяки російським в'язням, а тепер через вербування африканців.

12 червня 2024, 11:40
Поділіться публікацією:
Автор:
avatar

Slava Kot

Росія активно шукає найманців в Африці для війни в Україні. Завербовані африканці їдуть до Росії плануючи отримати великі гроші, однак потрапляють у спеціальні підрозділи, які армія РФ використовує як "гарматне м’ясо". 

У Росії закінчуються в’язні для війни в Україні: Кремль шукає людський ресурс в чотирьох країнах

Найманці з Африки. Фото з відкритих джерел

Головне управління розвідки України (ГУР) повідомило, що Росія посилила свої дії з вербування в Африці та зосередило свою кампанію на чотирьох країнах.

"Росія значно активізувала кампанію з вербування іноземних найманців для війни з Україною. Йдеться про вербування військ у Центральній Африці, зокрема в Руанді, Бурунді, Конго та Уганді", — пише ГУР.

Африканцям пропонують 2-2,2 тис. доларів за місяць війни в Україні. Однак, у Кремлі не планують довго виплачувати такі кошти для найманців з Африки, тому їх формують в нові підрозділи та відправляють в найбільш криваві ділянки на фронті у якості "гарматного м’яса".

Британська розвідка підтверджує це, вказуючи, що Путін не хоче проводити нову хвилю мобілізації в Росії через негативне ставлення населення, а також масовий відтік фахівців з РФ під час першої мобілізації, коли країну залишило багато лікарів та ІТ-фахівців. 

Тривалий час уникати мобілізації в Росії вдавалось залученням в’язнів до армії, зокрема в "Групу Вагнера". Як підрахувало BBC, з 48 тис. завербованих російських в’язнів 35% виявились мертвими, адже були використані як "гарматне м’ясо". 

"З огляду на те, що російський пул завербованих засуджених, імовірно, досяг свого піку, Росія, ймовірно, розширює вербування на півдні планети, щоб уникнути додаткової мобілізації в самій Росії", – повідомили у британській розвідці.

Раніше портал "Коментарі" повідомляв, що іноземні солдати в українському полоні розповіли, чому пішли воювати на боці РФ.

Також "Коментарі" писали про, що російського командира вирішили покарати через конфлікт з керівництвом та прив'язали до дерева під час обстрілів.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини