Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії закінчується час для прориву в Україні: ЗМІ розкрили важливі деталі
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії закінчується час для прориву в Україні: ЗМІ розкрили важливі деталі

Росія не припиняє тиску, але прорвати фронт окупантам так і не вдається

8 червня 2024, 12:42
Поділіться публікацією:

За місяці переважної переваги на фронті в Україні російська загарбницька армія досягла лише обмежених успіхів проти українських військ, які зазнають нестачі зброї та боєприпасів. Це все великий виклик для Путіна, оскільки перевага його армії починає скорочуватися. Як передає портал "Коментарі", про це пише "Bloomberg".

У Росії закінчується час для прориву в Україні: ЗМІ розкрили важливі деталі

Російські військові. Фото: з відкритих джерел

ЗМІ зазначає, коли Київ отримує від своїх американських та європейських союзників зброю на мільярди доларів, вікно для російського прориву звужується, навіть незважаючи на те, що Росія продовжує обстрілювати ракетами та безпілотниками українські міста, зокрема енергетичну інфраструктуру.

Наголошується, що спроба Росії відкрити новий фронт на північному сході України в Харківській області вже виглядає ув'язненою, не досягнувши мети – створення буферної зони вздовж кордону. Україна стверджує, що завдає "дуже великих втрат" російським військам у боях навколо міста Вовчанськ.

До того ж, зазначають журналісти, російські війська лише трохи просунулися вперед після взяття стратегічного східноукраїнського міста Авдіївка у лютому ціною величезних втрат за місяці боїв. Вони вже кілька тижнів намагаються захопити ключовий населений пункт Годин Яр на сході Донецької області.

Автори матеріла наголошують, Путін наполягає на тому, що його військові цілі незмінні, і що Росія воюватиме стільки, скільки буде потрібно для перемоги в Україні. Перед Україною та союзниками стоїть виклик збереження опору, який значною мірою зайшов у глухий кут. Українським військам вдалося утримати лінію фронту, незважаючи на затримки з постачанням допомоги та переваги РФ.

Читайте також на порталі "Коментарі" — не лише Байден: ще один світовий лідер, який підтримує Україну, не приїде на саміт миру.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.

Новини