Головна Новини Суспільство Війна з Росією У Росії вже нервують через просування ЗСУ на лівому березі Дніпра
commentss НОВИНИ Всі новини

У Росії вже нервують через просування ЗСУ на лівому березі Дніпра

Шойгу намагається заспокоїти російську громадськість, запевняючи, що окупанти зупиняють просування ЗСУ на Херсонщині

22 листопада 2023, 08:10
Поділіться публікацією:

Міністерство оборони Росії та російські чиновники намагаються вгамувати російську істерику навколо українських операцій на лівому березі Херсонської області. Адже українські сили не лише не вдається вибити із раніше зайнятих позицій. Але й зупинити їхнє просування. Як повідомляє портал "Коментарі", про це йдеться в оновленому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

У Росії вже нервують через просування ЗСУ на лівому березі Дніпра

ЗСУ. Фото: з відкритих джерел

За інформацією військових аналітиків, міністр оборони Росії Сергій Шойгу виступив на колегії Міноборони Росії 21 листопада та заявив, що російські війська перешкоджали всім спробам України провести успішні "десантні операції на херсонському напрямі".

Далі Шойгу заявив, що російські війська завдають "колосальних" втрат українським силам.

Американські аналітики припускають, що заява Шойгу, швидше за все, є спробою зменшити стурбованість деяких російських військових блогерів щодо нездатності Росії рішуче відбити українські атаки на східному березі Дніпра, але навряд чи заспокоїть нарікання, яке збільшується в російському інформаційному просторі.

Російські воїнкори продовжують визнавати українську присутність на східному березі Херсонської області та скаржаться, що російські війська не в змозі придушити українські операції у цьому районі.

За інформацією військових аналітиків, схоже, що військові блогери не реагують на заяви Шойгу, і ISW не спостерігає жодних значних змін на Херсонщині, які могли б викликати ці скарги. Водночас, українські сили продовжували операції на східному (лівому) березі Херсонської області та, як повідомляється, просунулися 21 листопада.

Читайте також на порталі "Коментарі" — РФ імітує великий наступ: чого чекати від окупантів і де може бути гаряче.




Читайте Comments.ua в Google News
Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl+Enter.
comments

Обговорення

Поділіться своєю думкою!


Новини